Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Spruiten-pastinaak soep

Voorgerecht, soep

12 PERSONEN (3 liter)

GEEN

Ingrediënten

Andijviesoep1
  • 500 gram spruiten 
  • 500 gr pastinaak
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 takjes lavas
  • 2 cm gember
  • 300 ml slagroom
  • 4 gedroogde limeblaadjes
  • 2,5 liter water
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook

 

Bereiding

Stap 1 Snijd de uien en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de uien en de knoflook tot glazig.
Stap 2 Snijd de pastinaak in stukken en voeg samen met de spruiten, laurier, gember en de lime bladeren toe aan de pan. Bak gedurende tien minuten op middelhoog vuur.
Stap 3 Voeg het water en de room toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de lavas toe en laat ongeveer een uur zachtjes koken.
Stap 4 Vis de laurier bladeren uit de soep en pureer vervolgens met behulp van een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Deel dit recept in jouw netwerk: