Voorgerecht, soep
12 PERSONEN (3 liter)
GEEN
Ingrediënten

- 500 gram spruiten
- 500 gr pastinaak
- 4 laurierblaadjes
- 6 takjes lavas
- 2 cm gember
- 300 ml slagroom
- 4 gedroogde limeblaadjes
- 2,5 liter water
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
Bereiding
Stap 1 Snijd de uien en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de uien en de knoflook tot glazig.
Stap 2 Snijd de pastinaak in stukken en voeg samen met de spruiten, laurier, gember en de lime bladeren toe aan de pan. Bak gedurende tien minuten op middelhoog vuur.
Stap 3 Voeg het water en de room toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de lavas toe en laat ongeveer een uur zachtjes koken.
Stap 4 Vis de laurier bladeren uit de soep en pureer vervolgens met behulp van een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.