Fairtrade: om (h)eerlijk te zijn! (+ Moederdag recept!)

10 mei 2020

Je hebt het vast al voorbij zien komen, maar deze week vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade week plaats. In deze week is er extra aandacht voor eerlijke producten en daar doet Vitam natuurlijk graag aan mee!

Vitaal thuiswerken: zo doe je dat!

30 apr 2020

In Nederland werken we gemiddeld zo’n 32 tot 40 uur per week. Velen van ons werken normaliter in een kantooromgeving, maar doen dit nu vanwege de coronamaatregelen zo veel mogelijk vanuit huis. De voorspelling is dat we in de toekomst ook steeds meer zullen gaan  thuiswerken. Alle redenen dus

Het lekkerste oranje (bij)gerecht op Koningsdag (+ recept)

24 apr 2020

Gasten van onze restaurants zijn welbekend met onze dagelijks verse en rijk gevulde saladebars. Eén van de componenten die het altijd goed doet, is onze frisse wortelsalade met hazelnoot. Ter ere van Koningsdag én omdat veel gasten in verband met het coronavirus al enige tijd niet hebben kunnen

Asperges en Pasen: de perfecte combinatie

10 apr 2020

Asperges en Pasen is een logische combinatie voor velen van ons en daarom is deze groente vaak terug te vinden op het Paasmenu. Het witte goud kent een kort seizoen in Nederland, namelijk van april tot eind juni. Veel Nederlanders maken optimaal gebruik van deze tijdelijke groente – we

Drie pijlers van vitaliteit op de (thuis)werkvloer

9 apr 2020

Vitaliteit is de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van iemand die leidt tot energie om te leven, waarbij beide factoren in balans zijn. Het gaat over meer uit het leven willen én kunnen halen. Iedereen doet dit op zijn eigen niveau en zijn eigen manier, maar met hetzelfde doel: het

Recept: romige pastinaaksoep met dille

2 apr 2020

De pastinaak zien we steeds vaker terugkomen in gerechten. Gelukkig! Want deze groente (een soort wortel) heeft een heerlijk aromatische smaak en kan zowel rauw, gestoofd, gekookt en gebakken gegeten worden. Vaak wordt deze groente bestempeld als wintergroente, maar wat ons betreft is de

'Good Food’ met aandacht voor mens, dier en milieu

24 mrt 2020

Bij Vitam willen we niet alleen het allerbeste voor onze gasten, maar ook het allerbeste voor onze planeet. In het streven naar Vitale mensen in een Vitale wereld zijn we constant op zoek naar nieuwe ideeën om ons assortiment te verduurzamen en te verbeteren. Met deze missie in gedachten is onze

De effecten van overmatige vleesconsumptie

14 mrt 2020

Steeds meer studies tonen aan dat overmatig vlees consumeren schadelijk is voor mens, dier en milieu. Het is daarom een onderwerp dat in de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Doordat we in de afgelopen jaren veel meer (dierlijke) eiwitten zijn gaan eten, zetten we veel druk

'Doe mij maar vega!'

6 mrt 2020

Het is een onderwerp dat in de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht krijgt: onze vleesconsumptie. Met name het reduceren hiervan staat hoog op de agenda’s van verschillende (overheids)instanties, milieuorganisaties en van consumenten.

1 2 3 4 5