Skip to content
Good doing food-1

koploper gezond en duurzaam

Bewuste catering betekent ook dat we de seizoenen hun natuurlijke werk laten doen, onze ondernemende mensen sterk willen houden, en de juiste samenwerkingen aangaan. Want we willen koploper blíjven, en daarvoor heb je goede samenwerkingspartners nodig. Dus werken we samen met onze leveranciers, opdrachtgevers, onze gasten en medewerkers om onze doelen te behalen en de wereld een beetje mooier achter te laten. En ook met onze samenwerkingspartners maken we bewuste keuzes om het anders te doen. Baanbrekend zelfs. Zoals met Boerschappen, het Land van Vitam en Stichting Voedselbosbouw Nederland.

Bedrijfscateraar

Als koplopers op het gebied van duurzaam en gezond eten en drinken droomden we ervan om zoveel mogelijk mensen te laten eten uit korte, transparante ketens. Zodat duurzaamheid en gezond eten en drinken geborgd is. En die droom maakten we waar. Daarvoor heeft Boerschappen een versgroothandel opgezet, waar wij op al onze locaties het hele versassortiment gaan inkopen. Gezond en duurzaam gegarandeerd dus.

Het Land van Vitam

Het Land van Vitam is een stuk landbouwgrond van groente- en fruitteler Gerard Mertz in Sint Geertruid - Mertz Kleinfruit -  waarop hij speciaal voor Vitam het jaar rond 40 verschillende groenten teelt op regeneratieve wijze. Dat betekent dat de bodem en de biodiversiteit kunnen herstellen. Schevichen Groeit! ondersteunt met een beplantingsplan en verzorgt de monitoring. De oogst die van dit land af komt wordt door Beter Bij Ons met een elektrische bus naar de locaties in Limburg vervoerd. Daar gaan wij de groenten natuurlijk verwerken in het assortiment. Zo van het land, via de koks, op het bord van de gast. Dat is pas vers en natuurlijk!

 

Bewuste cateraar

Stichting voedselbosbouw nederland

In 2018 zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met Stichting Voedselbosbouw Nederland, die in dat jaar is gestart met de aanleg van een voedselbos in Schijndel, vlak bij ons servicekantoor. Dit wordt het grootste productievoedselbos van Nederland. Een voedselbos combineert landbouw en natuur en is een zelfvoorzienend ecosysteem waarin meerjarige, eetbare soorten domineren. Oogsten bestaan na enkele jaren uit diverse soorten fruit, noten, groenten, eetbare bloemen, scheuten, paddenstoelen en honing en de aan te planten soorten worden deels afgestemd op het assortiment van Vitam. Zo wordt het voedselbos een proeftuin voor onze gasten en een speeltuin voor onze koks! Bovendien organiseren we educatieve activiteiten voor basisschoolkinderen in het voedselbos van Schijndel.

Bedrijfsrestaurant

let’s talk

Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.