Skip to content
Over ons-1

Stichting Vitam doet goed

Stichting Vitam Doet Goed is opgericht met als doel kinderen bewust te maken van het belang van lekker en gezond eten en drinken.  Daarom organiseert de stichting activiteiten voor kinderen om te leren waarom het belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral hoe lekker én leuk het is om gezond te eten! De activiteiten lopen uiteen van een lesprogramma voor basisscholen tot het uitdelen van gezonde snacks bij kinderevenementen.

2-Oct-16-2023-12-03-18-0785-PM

Interactief lesprogramma basisscholen

Het belangrijkste middel om kinderen meer te leren over gezond eten en drinken is het interactieve lesprogramma voor basisschoolkinderen: Harry@school. In het programma maken de leerlingen kennis met Harry Covèrt. Harry is een groene boon (haricot vert) met een verhaal. De leerlingen leren onder andere waar Harry vandaan komt en hoe zijn familieleden eruitzien. Zo nemen wij de kinderen mee in de wereld van groente en fruit en leren ze - met al hun zintuigen - dat groente en fruit onmisbaar zijn in een gezond eetpatroon. De stichting heeft dit programma zelf ontwikkeld en onze eigen medewerkers verzorgen de lessen aan de leerlingen. 

Lees de strips van Harry Covèrt

Harry Covèrt is een groene boon uit Kenia. Samen met zijn vrienden Delano en Carasta reist Harry de wereld rond. Ze beleven veel avonturen en ze leren meer over groente en fruit. Elk stripverhaal beschrijft een maatschappelijk thema.

Veel leesplezier!

Download
de stripverhalen

Laat je gegevens achter en geniet direct van de stripverhalen.  

Een kijkje in
de keuken

Prestaties Stichting Vitam Doet Goed

0
Stripverhalen van Harry Covèrt
De groene boon Harry Covèrt beleeft met zijn vrienden veel avonturen die worden beschreven in de stripverhalen. Zo maken kinderen op een leuke manier kennis met maatschappelijke thema's.
0
Volgers lesprogramma
Al meer dan 1.000 kinderen hebben het lesprogramma van Harry@school gevolgd. En ze hebben allemaal hun groentediploma behaald!
0
Fitte renners bij de Vitam KidsRun
Wij waren bij de Vestingloop in 's-Hertogenbosch de exclusieve sponsor van het onderdeel ‘KidsRun’, een hardlooproute van 1 km voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Over ons - Stichting Vitam Doet Goed (1)-1

Meer informatie

Stichting Vitam Doet Goed heeft een ANBI-status: een algemeen nut beogende instelling. Het ANBI-keurmerk biedt gevers en de houders van het keurmerk een aantal belastingvoordelen. Download hieronder het Standaardformulier publicatieplicht ANBI Algemeen.
Over ons - Stichting Vitam Doet Goed (3)

let’s talk

Heb je vragen, tips of opmerkingen voor Stichting Vitam Doet Goed? Wij horen het graag.