De poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht dat vooral door vissers werd gegeten om restjes vis op te maken. De traditionele poké-smaakmakers zijn sterk beïnvloed door de Japanse/Aziatische keuken. Het gerecht werd eerst zeer populair in Amerika en in 2016 heeft het zijn doorslag gemaakt
Half juni zijn de Nederlanders weer in de ban van Hollandse Nieuwe! Tijdens jaarlijkse Vlaggetjesdag komt het eerste vaatje vers gevangen haring binnen in Scheveningen.
Je hebt het vast al voorbij zien komen, maar deze week vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade week plaats. In deze week is er extra aandacht voor eerlijke producten en daar doet Vitam natuurlijk graag aan mee!
Vitaal thuiswerken: zo doe je dat!
30 apr 2020In Nederland werken we gemiddeld zo’n 32 tot 40 uur per week. Velen van ons werken normaliter in een kantooromgeving, maar doen dit nu vanwege de coronamaatregelen zo veel mogelijk vanuit huis. De voorspelling is dat we in de toekomst ook steeds meer zullen gaan thuiswerken. Alle redenen dus
Gasten van onze restaurants zijn welbekend met onze dagelijks verse en rijk gevulde saladebars. Eén van de componenten die het altijd goed doet, is onze frisse wortelsalade met hazelnoot. Ter ere van Koningsdag én omdat veel gasten in verband met het coronavirus al enige tijd niet hebben kunnen
Asperges en Pasen: de perfecte combinatie
10 apr 2020Asperges en Pasen is een logische combinatie voor velen van ons en daarom is deze groente vaak terug te vinden op het Paasmenu. Het witte goud kent een kort seizoen in Nederland, namelijk van april tot eind juni. Veel Nederlanders maken optimaal gebruik van deze tijdelijke groente – we
Vitaliteit is de gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van iemand die leidt tot energie om te leven, waarbij beide factoren in balans zijn. Het gaat over meer uit het leven willen én kunnen halen. Iedereen doet dit op zijn eigen niveau en zijn eigen manier, maar met hetzelfde doel: het
Recept: romige pastinaaksoep met dille
2 apr 2020De pastinaak zien we steeds vaker terugkomen in gerechten. Gelukkig! Want deze groente heeft een heerlijk aromatische smaak en kan zowel rauw, gestoofd, gekookt en gebakken gegeten worden. Vaak wordt deze groente bestempeld als wintergroente, maar wat ons betreft is de pastinaak ook heerlijk in
Bij Vitam willen we niet alleen het allerbeste voor onze gasten, maar ook het allerbeste voor onze planeet. In het streven naar Vitale mensen in een Vitale wereld zijn we constant op zoek naar nieuwe ideeën om ons assortiment te verduurzamen en te verbeteren. Met deze missie in gedachten is onze