Skip to content
Overheid (2)

Goed en gezond eten en drinken op het werk

Samen met collega’s lekker en gezond eten tijdens de werkdag. Dat is goed voor de vitaliteit en brengt mensen samen. En als dat eten bewust is geproduceerd, ingekocht en bereid, is dat ook een beetje beter voor de wereld.

Lekker, gezond en verantwoord eten op het werk: beter voor de vitaliteit en beter voor de wereld

Vitam is de grondlegger van bewuste catering. Wij doen het dus anders dan de anderen. Bewust anders. Door vers te koken op locatie. Met vrijheid voor de koks, het bieden van maatwerk en ondernemerschap. Grensverleggend is het. En succesvol. Zeker bij overheidsinstellingen. Want bijdragen aan gezonde mensen en een leefbare omgeving is juist daar van groot belang. En met onze bewuste keuzes zorgen we daarvoor.

Onze bewuste aanpak
Het bedrijfsrestaurant is de plek waar collega’s samenkomen om te genieten van de lekkerste en gezondste gerechten. Die maken we met verse producten, die we bewust inkopen. Uit het seizoen en van dichtbij hebben daarbij onze voorkeur. Zodat we de impact op het milieu beperken. Dat doen we ook met een groter plantaardig aanbod. En ook bij de bereiding maken we bewuste keuzes. We gaan voor zo min mogelijk verspilling en dringen afval terug.

Allemaal een beetje beter voor de wereld dus. Maar als bewuste cateraar maken we ook op maatschappelijk vlak een verschil. We bieden werk en begeleiding aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en kiezen waar het kan voor sociale inkoop. Bovendien hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. En geven we hun ruimte om eigen keuzes te maken in hun restaurant en bij bijeenkomsten. Altijd afgestemd op de wensen van gasten en opdrachtgevers. Continu, want wensen en behoeften veranderen. Dus ook innoveren doen we bewust.

Overheid (4)

Onze locaties

Vitam verzorgt de bedrijfscatering bij meer dan 125 verschillende (semi-)overheidslocaties. Onze opdrachtgevers zijn onder andere gemeenten, provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven, veiligheidsregio’s en diverse instanties van de Rijksoverheid.

Overheid-3

Provincie Limburg

Sinds 2022 verzorgen wij de cateringdienstverlening bij Provincie Limburg, waar lokale producten de basis vormen. Om dit te realiseren werken we samen met Beter Bij Ons. Samen met deze partij zetten wij ons in voor een zo groot mogelijk aandeel lokale inkoop en het verkorten en transparanter maken van de ketens.
Overheid (2)-3

Waterschap Zuiderzeeland

Met veel plezier verzorgen wij sinds 2017 de cateringdienstverlening bij Waterschap Zuiderzeeland. Naast het aanbod van lekker eten en drinken, ligt de focus hier op ontmoeten en samenwerken. Zo organiseren wij diverse activiteiten om de verbinding tussen de medewerkers van het waterschap te versterken en hun vitaliteit te bevorderen. Daarnaast zetten we in op het beperken van de CO2-uitstoot.
Overheid (6)

Chef's special

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

Wij voorzien de gedetineerden in de gevangenissen in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland van verse en gezonde maaltijden. Samen met onder andere Boerschappen geven wij invulling aan deze mooie samenwerking.

Dit zeggen onze opdrachtgevers

 • Een tevreden Nederlandse Loterij-medewerker begint en eindigt de dag met een glimlach, dankzij onze duurzame en gezonde catering van Vitam. De kwaliteit, klantgerichtheid en flexibiliteit hebben ons bedrijfsrestaurant naar een hoger niveau getild!

  Nederlandse Loterij
 • Het is fijn werken met Vitam. We creëren samen een bij ons passende plek en welgekozen assortiment. Bovendien is er stabiliteit en dat maakt het geheel duurzaam.

  Raad voor de rechtspraak
 • Elke maaltijd voorziet niet alleen in voortreffelijk eten, maar ook de toewijding van de kok en de cateringmedewerkers zijn top.

  DVOM Utrecht
  Homepage (4)

  Let's talk

  HEB JE VRAGEN, TIPS OF OPMERKINGEN OF BEN JE OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE CATERAAR? WIJ HOREN HET GRAAG.