Skip to content
Zorg-1

Gezond eten en drinken is onmisbaar in de zorg

Goede voeding draagt bij aan de gezondheid. En dat is waar het om draait in zorginstellingen. Als dat eten ook nog lekker is en een lage milieubelasting heeft, is dat nóg beter voor de mens. En voor de wereld.

Vers, gezond en lekker eten en drinken – dat is hoe het hoort in zorginstellingen

Vitam is de grondlegger van bewuste catering. Wij doen het dus anders dan de anderen. Bewust anders. Door vers te koken op locatie. Met vrijheid voor de koks, het bieden van maatwerk en ondernemerschap. Grensverleggend is het. En succesvol. Ook bij zorginstellingen. Want als bewuste catering ergens op z’n plek is, dan is het daar wel.

 

Onze bewuste aanpak
Gezond en vitaal blijven door lekker eten en drinken. Daar moet het om draaien in de restaurants van zorgorganisaties. We weten dat alle ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorginstellingen van elkaar verschillen. Maar overal is een gezonde omgeving essentieel. Zowel voor medewerkers, patiënten, bezoekers, studenten als begeleiders. En daar kunnen wij aan bijdragen met gezonde en verantwoorde gerechten. Altijd met verse groenten. Altijd even lekker.

Onder het dak van de opdrachtgever dragen wij met onze aanpak bij aan het behalen van de organisatiedoelen. Bijvoorbeeld vitale zorgmedewerkers en het bevorderen van het herstel van patiënten.

Een kijkje in
de keuken

Whitepaper goede voeding in de zorg

Het lijkt zo vanzelfsprekend: de beschikbaarheid van gezonde voeding in een zorgomgeving. Toch blijkt dat in de praktijk niet altijd het geval te zijn. Daarom is gezonde voeding in ziekenhuizen en zorginstellingen opgenomen in het Nationaal Preventieakkoord. Dit moet uiteindelijk leiden tot een gezond voedingsaanbod voor zowel patiënten en cliënten als bezoekers en personeel. 

Met onze ervaring willen wij zorginstellingen op weg helpen in de transitie naar een gezonde voedselomgeving. In het whitepaper lees je meer over onze visie op gezond eten en drinken bij zorgorganisaties en handige tips om de eerste stappen te maken naar een gezonder voedingsaanbod.

Download whitepaper

Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper direct in jouw mailbox.

Zorg (1)

Onze locaties

We verzorgen goede voeding in ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor alle doelgroepen. Van medewerkers, bezoekers, studenten en begeleiders tot patiënten. Overal bewuste catering. In personeelsrestaurants, bezoekersrestaurants, koffie-outlets en op de afdelingen.

Amsterdam UMC

Amsterdam UMC

Gezonde voeding staat centraal in ons restaurant bij Amsterdam UMC. Dit doen we door de focus te leggen op de gezonde en plantaardige keuze en de versbeleving. We hebben een counter ingericht waar we uitsluitend plantaardige gerechten aanbieden, van aantrekkelijk gepresenteerde salades en smoothies tot groentewraps en warme groentegerechten. Zo zien, ruiken en proeven onze gasten hoe lekker gezond en plantaardig kan zijn!
Martini

Martini

Sinds 2023 verzorgen we de cateringdienstverlening in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hieronder valt de dienstverlening in diverse horeca- en retailoutlets voor medewerkers en bezoekers en de banqueting. We dragen bij aan de ambities van het Martini Ziekenhuis op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Dit voelde voor ons als een uitgelezen kans, met deze thema’s verankerd in ons DNA.
zorg (3)

Chef's special

Reade is het expertisecentrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam. Bij Reade leefde de wens om goede voeding meer in te bedden in de behandeling en een omgeving te creëren waarin gezond leven en eten centraal staan. De nieuwe visie op eten en drinken is gericht op herstel; het aanbod moet meer worden afgestemd op de gebruiker en voor de bereiding worden dagverse ingrediënten gebruikt. Om dit in de praktijk te brengen, is toen besloten om de cateringdienstverlening – zowel voor cliënten en bezoekers als personeel – uit te besteden aan een externe partij. En die partij werd Vitam. Sinds het najaar van 2021 verzorgen we dagelijks het eten en drinken op de twee locaties van Reade.

Een flinke transitie – niet alleen vanwege de andere invulling van de dienstverlening, maar ook omdat de cateringmedewerkers bij Vitam in dienst kwamen. Maar een goed verlopen transitie. Samen hebben we successen behaald. Het eten en drinken is verser en gezonder, en er is meer aandacht voor plantaardig eten. Gericht op het herstel van de revalidanten en een gezonde levensstijl van de Reade-medewerkers.

Dit zeggen onze opdrachtgevers

 • Als Martini Ziekenhuis zijn we ervan overtuigd dat voeding, als onderdeel van een gezonde levensstijl, een positieve bijdrage levert aan gezondheid. Door de samenwerking met Vitam zijn we in staat ook voor onze collega’s en gasten deze visie elke dag waar te maken.

  Martini Ziekenhuis
 • Vitam draagt op onze VGZ-locatie in Arnhem bij aan het verduurzamen van het assortiment in het bedrijfsrestaurant. Zo hebben we een minimale derving en wordt plastic steeds verder teruggedrongen tot het gebruik waar het alleen noodzakelijk is. Daarnaast verleiden ze onze medewerkers tot het maken van de gezonde keuze met een heerlijke, vegetarische saladebar in het restaurant.

  Coöperatie VGZ UA
 • Voed je lichaam met gezonde energie, omarm de warmte van gezelligheid; een recept (van Vitam) voor optimale werkmotivatie en een bron van onuitputtelijke inspiratie.

  Stichting Philadelphia Zorg
  Homepage (4)

  let’s talk

  Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.