De effecten van overmatige vleesconsumptie

14 mrt 2020

Steeds meer studies tonen aan dat overmatig vlees consumeren schadelijk is voor mens, dier en milieu. Het is daarom een onderwerp dat in de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Doordat we in de afgelopen jaren veel meer (dierlijke) eiwitten zijn gaan eten, zetten we veel druk

'Doe mij maar vega!'

6 mrt 2020

Het is een onderwerp dat in de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht krijgt: onze vleesconsumptie. Met name het reduceren hiervan staat hoog op de agenda’s van verschillende (overheids)instanties, milieuorganisaties en van consumenten.

'Gastvrijheid zit in kleine dingen'

3 mrt 2020

De grenzen tussen catering en horeca vervagen en daarmee wordt ook gastvrijheid steeds belangrijker in de cateringbranche. Om haar medewerkers op het onderwerp te inspireren, vroeg Vitam Milo Berlijn om op zijn unieke manier over gastvrijheid te vertellen. Maar waar gaat gastvrijheid volgens

Koksopleiding Vitam: eerste lichting geslaagd, tweede lichting gestart

25 feb 2020

‘s-Hertogenbosch, 6 februari 2020. Begin vorig jaar startte Vitam - in co-creatie met het Koning Willem I College (KW1C) in Den Bosch – een eenjarige koksopleiding voor haar medewerkers. Hierbinnen staat gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal en ligt de focus op creativiteit, gezondheid

Tips: voldoende water drinken op kantoor

21 feb 2020

Voel jij je ook vaak vermoeid, warrig of prikkelbaar op kantoor zonder dat daar een duidelijke aanleiding voor is? Misschien drink je te weinig! Als je brein slechts 2 procent te weinig vocht binnen krijgt, nemen je humeur en productiviteit een flinke duik. Dit komt doordat onze hersenen voor

Het vliegwiel van sociaal ondernemerschap

17 feb 2020

Het is steeds meer vanzelfsprekend dat een organisatie verder kijkt dan dat haar eigen muren dik zijn. In dat kader wordt er vaak gesproken over maatschappelijk verbeterend ondernemen als overtreffende trap van MVO: concreet waarde toevoegen dus. Daarin gaat het niet alleen over duurzaamheid en

Van snijresten naar verse melk: Circulaire catering

7 feb 2020

In de cateringbranche heeft de footprint van je dagelijkse inkopen grote impact op je CO2-uitstoot. Dit werd al eerder benadrukt in het gesprek wat we aangingen met de Climate Neutral Group. Om uitstoot te verlagen moeten er maatregelen getroffen worden in de keten en het transport. Vitam mocht

Lekkere trek? Met REBELS eet je groenten als snack

3 feb 2020

Het maakt niet uit welk voedingsadvies, dieet of leefstijladvies je erop naslaat: het staat buiten kijf dat groenten onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon. En hoewel we dit allemaal steeds beter weten, hebben we toch moeite om de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten binnen te krijgen.

De vitale wereld: klimaatneutraal cateren

27 jan 2020

Het Nationale Klimaatakkoord is inmiddels door veel Nederlandse bedrijven ondertekend. Het doel is om de toenemende opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% te verminderen en uiteindelijk in 2050 naar nul te reduceren. Met ‘een vitale wereld’ als onderdeel van

2 3 4 5 6