Tips: voldoende water drinken op kantoor

21 feb 2020

Voel jij je ook vaak vermoeid, warrig of prikkelbaar op kantoor zonder dat daar een duidelijke aanleiding voor is? Misschien drink je te weinig! Als je brein slechts 2 procent te weinig vocht binnen krijgt, nemen je humeur en productiviteit een flinke duik. Dit komt doordat onze hersenen voor

Het vliegwiel van sociaal ondernemerschap

17 feb 2020

Het is steeds meer vanzelfsprekend dat een organisatie verder kijkt dan dat haar eigen muren dik zijn. In dat kader wordt er vaak gesproken over maatschappelijk verbeterend ondernemen als overtreffende trap van MVO: concreet waarde toevoegen dus. Daarin gaat het niet alleen over duurzaamheid en

Van snijresten naar verse melk: Circulaire catering

7 feb 2020

In de cateringbranche heeft de footprint van je dagelijkse inkopen grote impact op je CO2-uitstoot. Dit werd al eerder benadrukt in het gesprek wat we aangingen met de Climate Neutral Group. Om uitstoot te verlagen moeten er maatregelen getroffen worden in de keten en het transport. Vitam mocht

Lekkere trek? Met REBELS eet je groenten als snack

3 feb 2020

Het maakt niet uit welk voedingsadvies, dieet of leefstijladvies je erop naslaat: het staat buiten kijf dat groenten onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon. En hoewel we dit allemaal steeds beter weten, hebben we toch moeite om de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten binnen te krijgen.

De vitale wereld: klimaatneutraal cateren

27 jan 2020

Het Nationale Klimaatakkoord is inmiddels door veel Nederlandse bedrijven ondertekend. Het doel is om de toenemende opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% te verminderen en uiteindelijk in 2050 naar nul te reduceren. Met ‘een vitale wereld’ als onderdeel van

Gezonder eten: doe het stapje voor stapje!

13 jan 2020

Het is een van de veelgehoorde goede voornemens die we bij een nieuw jaar vol vertrouwen naar onszelf uitspreken: Gezonder eten. En laten we eerlijk zijn: bij velen is dat voornemen medio januari al gesneuveld. Waarom is het dan zo moeilijk om gezond eten structureel vol te houden? En wat kunnen

Prof. dr. Jaap Seidell: 'Het bedrijfsrestaurant kan helpen bij gedragsverandering'

10 dec 2019

Onze gezonde eetcultuur is sinds de jaren 50 schrikbarend achteruit gegaan. Besteedden we toen nog gemiddeld twee uur aan koken en eten; vandaag de dag is dat gedaald tot tussen de 12 en de 20 minuten. Mensen willen nu gemakkelijk, lekker en goedkoop eten, en dat resulteert maar al te vaak in

Hoe zit het met suiker? Een spoedcursus...

14 nov 2019

Wanneer het gaat over gezond eten of over het behouden van een gezond gewicht dan wordt suiker daar zo zoetjes aan altijd wel bij betrokken. Maar betekent dat dan dat suiker per definitie ongezond is en dat je er niets meer van moet eten? Of kan een appel weer wel omdat daar dan natuurlijke

De eiwittransitie, voor duurzame balans

7 nov 2019

Eiwitten zijn nodig voor een gezond lichaam, dat is een feit. Inmiddels is het echter ook een feit dat we de manier waarop we ons eten produceren en consumeren, drastisch moeten veranderen. Althans, willen we de groeiende wereldbevolking van voldoende eiwitten blijven voorzien zonder ons milieu

1 2 3 4 5