
Doing good
We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. Maar betekent voor ons ook sociaal ondernemen. Waar het kan kiezen we voor sociale inkoop en initiatieven. Bovendien hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. We zijn ons namelijk bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen. Dus ook voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.
It's doing good
Een aantal voorbeelden van Doing Good in de praktijk
-
CO2-impact meten
Om de CO2-impact van ons aanbod inzichtelijk te maken, maken we gebruik van een CO2-impacttool. Deze tool geeft inzicht in de CO2-impact per gast (op basis van ingekochte ingrediënten) en toont dit in een dashboard. Zo zien wij op welke onderdelen we ons assortiment nog verder kunnen verduurzamen en zijn we in staat om al bij de inkoop van producten onze CO2-uitstoot te beperken. Ook brengt de tool de eiwitverdeling van het assortiment in kaart, wat het sturen op de eiwittransitie makkelijker maakt. -
Samenwerkingen
We willen koploper blijven op het gebied van gezond en duurzaam eten en drinken. En daarvoor heb je de juiste samenwerkingspartners nodig. Dat betekent dat we bewuste keuzes maken bij het aangaan van samenwerkingen. Zodat we samen baanbrekende stappen kunnen zetten en de wereld écht een beetje beter kunnen maken. -
Sociaal ondernemen
Waar het kan kiezen we voor sociale inkoop en initiatieven. Bovendien hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. We zijn ons namelijk bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen. Dus ook voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Niet voor niets zijn we koploper in inclusie en diversiteit in de cateringmarkt. Geen enkele cateraar in Nederland heeft in verhouding zoveel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Dat doen we gewoon. Gewoon anders. Met de juiste persoonlijke begeleiding en aandacht. Op maat dus. Zodat iedereen zich goed voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. En zo laat Vitam een inclusieve voetafdruk achter.
Vitam Talententuin
Bij Vitam werken meer dan 110 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen begeleiding die echt bij hen past. Persoonlijk en op maat dus. En omdat we het belangrijk vinden dat die begeleiding goed is, hebben we de Vitam Talententuin in het leven geroepen. Dit is een eigen certificering die we geven aan locaties die voldoen aan alle begeleidingsvoorwaarden. Zo krijgt iedereen gelijke kansen. Want we geloven in leuk werk voor iedereen.
In de video hiernaast legt Vitam's coördinator social return uit wat de Talententuin inhoudt én vertellen een aantal Vitammers op locatie over hun ervaringen met werken bij Vitam.
Blijf op de hoogte met vitam
-
20 aug 2025|Bedrijfsleven|Overheid|Onderwijs|Doing Good
Vitammers over inclusie en diversiteit bij Vitam
Lees meer -
4 aug 2025|Good Food|Doing Food|Doing Good
Lekker, gezond en duurzaam met team Culinaire kwaliteit
Lees meer -
2 jul 2025|Good Food|Doing Food|Doing Good|Het Land van Vitam
Het Land van Vitam in de praktijk
Lees meer
.png?width=640&height=640&name=Homepage%20(4).png)