Koksopleiding Vitam: eerste lichting geslaagd, tweede lichting gestart

25 feb 2020

De eerste lichting van Vitam's eigen koksopleiding is geslaagd. Ze leerden gevarieerd en seizoensgebonden koken met de focus op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid.

Tips: voldoende water drinken op kantoor

21 feb 2020

Er zijn genoeg redenen om serieus je best te doen om meer water te drinken. Maar hoe zorg je dat je voldoende water drinkt én dit ook blijft volhouden?

Het vliegwiel van sociaal ondernemerschap

17 feb 2020

Op het gebied van ‘sociaal onder­nemerschap’ gebeurt er veel bij de Gemeente Arnhem, ook in het bedrijfsrestaurant waar Vitam de dienstverlening verzorgt.

Van snijresten naar verse melk: Circulaire catering

7 feb 2020

Vitam mocht de samenwerking aangaan met de Floating Farm in Rotterdam: een inspirerende stap in circulaire landbouw!

Lekkere trek? Met REBELS eet je groenten als snack

3 feb 2020

Het maakt niet uit welk voedingsadvies, dieet of leefstijladvies je erop naslaat: het staat buiten kijf dat groenten onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon. En hoewel we dit allemaal steeds beter weten, hebben we toch moeite om de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten binnen te krijgen.

De vitale wereld: klimaatneutraal cateren

27 jan 2020

Met ‘een vitale wereld’ als onderdeel van haar visie, ging Vitam in gesprek met CN, gespecialiseerd klimaatneutraal ondernemen.

Gezonder eten: doe het stapje voor stapje!

13 jan 2020

Het is een van de veelgehoorde goede voornemens die we bij een nieuw jaar vol vertrouwen naar onszelf uitspreken: Gezonder eten. En laten we eerlijk zijn: bij velen is dat voornemen medio januari al gesneuveld. Waarom is het dan zo moeilijk om gezond eten structureel vol te houden? En wat kunnen we

Prof. dr. Jaap Seidell: 'Het bedrijfsrestaurant kan helpen bij gedragsverandering'

10 dec 2019

Onze gezonde eetcultuur is sinds de jaren 50 schrikbarend achteruit gegaan. Besteedden we toen nog gemiddeld twee uur aan koken en eten; vandaag de dag is dat gedaald tot tussen de 12 en de 20 minuten. Mensen willen nu gemakkelijk, lekker en goedkoop eten, en dat resulteert maar al te vaak in

Hoe zit het met suiker? Een spoedcursus...

14 nov 2019

Een spoedcursus over suiker in een blog

3 4 5 6 7