Het is een van de veelgehoorde goede voornemens die we bij een nieuw jaar vol vertrouwen naar onszelf uitspreken: Gezonder eten. En laten we eerlijk zijn: bij velen is dat voornemen medio januari al gesneuveld. Waarom is het dan zo moeilijk om gezond eten structureel vol te houden? En wat kunnen
Onze gezonde eetcultuur is sinds de jaren 50 schrikbarend achteruit gegaan. Besteedden we toen nog gemiddeld twee uur aan koken en eten; vandaag de dag is dat gedaald tot tussen de 12 en de 20 minuten. Mensen willen nu gemakkelijk, lekker en goedkoop eten, en dat resulteert maar al te vaak in
Hoe zit het met suiker? Een spoedcursus...
14 nov 2019Wanneer het gaat over gezond eten of over het behouden van een gezond gewicht dan wordt suiker daar zo zoetjes aan altijd wel bij betrokken. Maar betekent dat dan dat suiker per definitie ongezond is en dat je er niets meer van moet eten? Of kan een appel weer wel omdat daar dan natuurlijke
De eiwittransitie, voor duurzame balans
7 nov 2019Eiwitten zijn nodig voor een gezond lichaam, dat is een feit. Inmiddels is het echter ook een feit dat we de manier waarop we ons eten produceren en consumeren, drastisch moeten veranderen. Althans, willen we de groeiende wereldbevolking van voldoende eiwitten blijven voorzien zonder ons milieu
'Volop potentie voor groei, met alle aandacht voor vitale mensen in een vitale wereld'
SOUK: Genieten op z’n Libanees
24 okt 2019Wij Nederlanders staan niet bepaald bekend om onze rijkelijke lunchtraditie... op een drukke werkdag kauwen we al snel een boterham weg achter ons beeldscherm. Niet doen! Juist dán is het goed om vol aandacht van je lunch te genieten: even weg van je plek en socializen met collega’s. Daar krijg
Vrijwilligers ‘VITAM Doet Goed’ geven les over gezond eten op basisschool in Bemmel
Afgelopen maand heeft Stichting VITAM Doet Goed zo’n 150 leerlingen van basisschool IKC De Regenboog in Bemmel alles geleerd over groenten, fruit en gezond eten. Animatiefiguur Harry Covèrt neemt de kinderen in
Van 7 t/m 16 oktober laten alle cateraars van het Rijk in hun bedrijfsrestaurants zien hoe zij werken aan gezond en duurzaam eten. Dit doen zij in het kader van de Dutch Food Week dat dit jaar als thema heeft: Wat eten we? Vitam - verantwoordelijk voor alle bedrijfsrestaurants van de
Duurzamer koffie drinken, zo doe je dat!
30 sep 2019Wil jij met je dagelijkse gewoontes zo min mogelijk negatieve impact maken op onze wereld? En ben je - net zoals heel veel Nederlanders - gek op je 'bakkie koffie'? Koffie drinken is een gewoonte die helaas best belastend is voor ons milieu. In deze blog geven we je praktische tips om dat