Skip to content
Over ons (1)

De bewuste cateraar

Zoals de akkers haar smaak geven aan de verse groenten die je ervan oogst, zo is Vitam de grondlegger van bewuste catering. In 2003 begon het. We deden het anders. Bewust anders. Buiten de gebaande paden hielden we vast aan ons idee van vers koken op locatie. Met vrijheid voor de koks, het bieden van maatwerk en ondernemerschap. Grensverleggend was het. En succesvol. Vanaf dat moment ging het snel. Onze aanpak bewees zich keer op keer. We groeiden en we hielden vast aan onze idealen. Als cateraar bewuste keuzes maken. Bewust verantwoord. Bewust gezond. Dit noemen we met trots: It's Good Doing Food.

Over ons - Bewuste cateraar

Good Doing Food

Ook iedereen buiten de culinaire branche weet dat het draait om onze zintuigen. Smaak proef je niet alleen en ruik je niet alleen. De kleuren zie je, texturen voel je en als het knapperig moet zijn, hoor je het vanzelf. Bij Vitam laten we onze zintuigen bewust los op wat we koken. Zodat het lekker is en het je goed doet – Good Doing Food. Gezond dus. Bereid met veel lekkere groente en de juiste ingrediënten. En verantwoord. Want bewuste catering betekent ook dat we de seizoenen hun natuurlijke werk laten doen, onze ondernemende mensen sterk willen houden, en de juiste samenwerkingen aangaan – Good Doing Food.

Over ons - Bewuste cateraar (1)

Goede smaak draait altijd om
bewuste keuzes

Een chef-kok zet zijn of haar zintuigen bewust op scherp om tot de perfecte smaakbeleving te komen. We kiezen bij voorkeur voor producten van Nederlandse bodem. De ingrediënten waar we mee werken moeten namelijk grenzeloos vers zijn. Elke transportkilometer die ze te veel afleggen, is er één te veel. Elke kilo afval is er één te veel. Bewuste duurzame keuzes maak je nooit te veel. Dat geldt ook voor bewuste gezonde keuzes. Door te kiezen voor meer groente, meer vezels, meer plantaardige eiwitten en een streep te zetten door te veel zout en te veel suiker, maken we ook hier een duidelijk verschil. In onze ruim 300 gastvrije restaurants bij bedrijven en onderwijs- en zorginstellingen dragen we bij aan de identiteit en doelstellingen van die organisaties. Samen met onze opdrachtgevers. Zo zijn we altijd verantwoord bezig. Reken maar uit hoeveel bewuste keuzes hier elke dag worden gemaakt. Bewuste catering is een keuze. It’s Good Doing Food.

Een kijkje in
de keuken

door de jaren heen

 • 2023
 • 2023
  Weer winnaar van het GfK Formulemonitor Out of Home - At Work

  En weer was het raak – we wonnen de GfK Award. En hoe! Op alle kernwaarden scoorden we bovengemiddeld! Extra trots waren we op de hogere scores op Gastvrijheid, Gezond en Genieten. Ofwel: weer It’s Good Doing food.

 • 2023
  Eerste Vitam Managers Event

  Doing Food, Doing Food, Doing Food. Daar draaide het om tijdens dit bijzondere event voor alle Vitam-restaurantmanager. In een mooie setting vonden zij er inspiratie, informatie en veel lekker eten en drinken. Dat is ook nog een Doing Good.

 • 2021
 • 2021
  Winnaar GfK formule rapport Out of Home - At Work

  Met trots hebben wij de eerste prijs in ontvangst genomen. Op de kernwaarden ‘Gezond’ en ‘Genieten’ scoorden wij het hoogst. Een extra mooie beloning, want deze thema’s helemaal in lijn zijn met It’s Good Doing Food.

 • 2019
 • 2019
  Verhuizing naar servicekantoor in ’s-Hertogenbosch

  In onze dienstverlening kiezen we er bewust voor om goed te doen voor de mens en voor de wereld. Dit is ook terug te zien in de keuzes die zijn gemaakt voor ons nieuwe servicekantoor. Er is gekozen voor circulaire elementen, een open omgeving waarin wendbaar werken centraal staat en een gastvrij ontvangst voor bezoekers.

 • 2018
 • 2018
  Oprichting Stichting Vitam Doet Goed

  Omdat wij het zo belangrijk vinden dat kinderen zich bewust worden van het belang van gezond eten en drinken, hebben wij een stichting opgericht die activiteiten organiseert om te laten zien waarom dit zo belangrijk is.

 • 2018
  Samenwerking met Stichting Voedselbosbouw Nederland

  De wereld een beetje mooier achterlaten voor volgende generaties. Dat willen we. En dat kan door bij te dragen aan de biodiversiteit. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Stichting Voedselbosbouw Nederland. Een voedselbos is een innovatieve manier om de biodiversiteit te verrijken.

 • 2018
  Start Food Pioneers

  Doing Food betekent ondernemen – zeker op culinair gebied. Daarom is een team van Vitam’s chef-koks samengesteld: de Food Pioneers. Zij bieden hun collega’s op locatie inspiratie en ondersteuning.. Zo houden wij het culinair niveau overal hoog!

 • 2016
 • 2016
  Lancering V’Academy

  We zijn ons bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen. En aan dat talent blijven we aandacht besteden. De opleiding en ontwikkeling van de Vitammers vinden we dus heel belangrijk. Om die reden hebben we ons online leerplatform ontwikkeld: V’Academy. Met uiteenlopende trainingen voor iedereen.

 • 2016
  Introductie Harry@school

  We kiezen er bewust voor om al bij de jeugd te beginnen met het creëren van bewustwording rondom gezond eten en drinken. Daarom hebben wij ons eigen lesprogramma Harry@school ontwikkeld. Waarmee we de kinderen met al hun zintuigen laten ervaren hoe goed, leuk en lekker het is om gezond te eten.

 • 2010
 • 2010
  Introductie Good Food met Vitam-tomatenketchup

  We kiezen bewust voor zo min mogelijk verspilling. Daarom nemen wij sinds 2010 de overtollige tomaten van Kwekerij Osdorp af, waar sociale partner Abma’s onze eigen tomatenketchup van maakt. Dit was de start van het Good Food-assortiment: producten met een gezond, duurzaam en/of sociaal karakter. Bewust verantwoord gekozen of gemaakt dus. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld.

 • 2008
 • 2008
  Compenseren met Climate Neutral Group

  We zetten ons in om de CO2-uitstoot te beperken. Helemaal geen uitstoot is onmogelijk. Dus compenseren we jaarlijks in samenwerking met Climate Neutral Group de CO2-impact van het woon-/ werkverkeer van al onze medewerkers.

 • 2006
 • 2006
  Introductie seizoenskalender

  We willen de wereld een beetje beter maken. En kiezen daarom bewust voor groente en fruit uit het seizoen. Want die belasten het milieu zo min mogelijk. Samen met onze groente- en fruitleverancier hebben we een seizoenskalender geïmplementeerd die we doorlopend doorontwikkelen.

 • 2005
 • 2005
  Eerste kookstudio voor alle Vitam-medewerkers

  Kies je bewust voor een andere invulling van het aanbod, dan neem je daar je medewerkers in mee. Daarom startten we met thematische kookstudio’s om onze medewerkers te trainen en te inspireren.

 • 2003
 • 2003
  Introductie de Vitam-saladebar

  Bewuste catering betekent ook bewust kiezen voor groente in de hoofdrol. Daarom werd de Vitam-salade geïntroduceerd. En die zag er anders uit dan toen gebruikelijk was in de bedrijfscatering. Onze saladebar is de eyecatcher in onze restaurants – gevuld met losse rauwe groentecomponenten, vers samengestelde salades en gegrilde seizoensgroenten, en natuurlijk huisgemaakte dressings en toppings.

 • 2003
  Oprichting Vitam

  Drie ondernemers vonden dat het anders kon en moest in de bedrijfscatering, en dat leidde tot de start op onze eerste locatie: Landgoed Leusderend. En nog steeds verzorgen wij hier de bedrijfscatering. 

 • 2002
  Homepage (4)

  let’s talk

  Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.