Skip to content
Over ons (1)

De bewuste cateraar

Zoals de akkers haar smaak geven aan de verse groenten die je ervan oogst, zo is Vitam de grondlegger van bewuste catering. In 2003 begon het. We deden het anders. Bewust anders. Buiten de gebaande paden hielden we vast aan ons idee van vers koken op locatie. Met vrijheid voor de koks, het bieden van maatwerk en ondernemerschap. Grensverleggend was het. En succesvol. Vanaf dat moment ging het snel. Onze aanpak bewees zich keer op keer. We groeiden en we hielden vast aan onze idealen. Als cateraar bewuste keuzes maken. Bewust verantwoord. Bewust gezond. Dit noemen we met trots: It's Good Doing Food.

Over ons - Bewuste cateraar

Good Doing Food

Ook iedereen buiten de culinaire branche weet dat het draait om onze zintuigen. Smaak proef je niet alleen en ruik je niet alleen. De kleuren zie je, texturen voel je en als het knapperig moet zijn, hoor je het vanzelf. Bij Vitam laten we onze zintuigen bewust los op wat we koken. Zodat het lekker is en het je goed doet – Good Doing Food. Gezond dus. Bereid met veel lekkere groente en de juiste ingrediënten. En verantwoord. Want bewuste catering betekent ook dat we de seizoenen hun natuurlijke werk laten doen, onze ondernemende mensen sterk willen houden, en de juiste samenwerkingen aangaan – Good Doing Food.

Over ons - Bewuste cateraar (1)

Goede smaak draait altijd om
bewuste keuzes

Een chef-kok zet zijn of haar zintuigen bewust op scherp om tot de perfecte smaakbeleving te komen. We kiezen bij voorkeur voor producten van Nederlandse bodem. De ingrediënten waar we mee werken moeten namelijk grenzeloos vers zijn. Elke transportkilometer die ze te veel afleggen, is er één te veel. Elke kilo afval is er één te veel. Bewuste duurzame keuzes maak je nooit te veel. Dat geldt ook voor bewuste gezonde keuzes. Door te kiezen voor meer groente, meer vezels, meer plantaardige eiwitten en een streep te zetten door te veel zout en te veel suiker, maken we ook hier een duidelijk verschil. In onze ruim 300 gastvrije restaurants bij bedrijven en onderwijs- en zorginstellingen dragen we bij aan de identiteit en doelstellingen van die organisaties. Samen met onze opdrachtgevers. Zo zijn we altijd verantwoord bezig. Reken maar uit hoeveel bewuste keuzes hier elke dag worden gemaakt. Bewuste catering is een keuze. It’s Good Doing Food.

Een kijkje in
de keuken

Homepage (4)

let’s talk

Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.