.png?width=800&height=800&name=Good%20doing%20food%20(3).png)
Good
doing
food
We zijn continu bewust bezig. Met eten en drinken. Dat vraagt om bewuste keuzes in onze werkwijze. Bewust betekent voor ons altijd een beetje beter voor de mens en altijd een beetje beter voor de wereld. In alles wat we doen. It’s good doing food. Dat is onze aanpak.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, natuurlijk!
We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. En met meer dan 30.000 gasten per dag in onze restaurants hebben we als cateraar een belangrijke rol als het om gezond eten en drinken gaat. Dus serveren we elke dag lekkere en gezonde gerechten. Maar ook op sociaal maatschappelijk vlak maken wij een verschil. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.
.png?width=640&height=640&name=Afbeelding%20maskers%20-%20Good%20doing%20food%20(1).png)
Samen verantwoordelijk
Vitam wil de wereld mooier achterlaten voor toekomstige generaties. We voelen ons betrokken bij de samenleving en zetten ons daarvoor in. Het is onze overtuiging dat we samen met andere partijen deze verantwoordelijkheid moeten nemen. In ons MVO-beleid richten ons op de volgende punten:
- CO2-impact reduceren
- Voorbeeld zijn in de voedselketen
- Bijdragen aan een gezonde levensstijl voor kinderen en volwassenen
- Sociaal ondernemen
.png?width=640&height=640&name=good%20doing%20food%20(15).png)
-
Vitam is de grondlegger van bewuste catering. Wij doen het dus anders dan de anderen. Als bewuste cateraar geven wij onze medewerkers alle ruimte om in hun restaurant eigen keuzes te maken. Altijd afgestemd op de wensen van gasten en op maat voor opdrachtgevers. Langs onze lat van vers, seizoensgebonden en gezond. Dus geen mega inkoop van producten en geen menugestuurde catering. De chef-kok, restaurantmanager en restaurantmedewerkers; allemaal ondernemend en allemaal gastvrij. Want als gast in onze restaurants wil je je welkom voelen en genieten van lekker eten en drinken. En daar zorgen de Vitammers elke dag bewust voor.
-
Met meer dan 30.000 gasten per dag in onze restaurants hebben we als cateraar een belangrijke rol als het om gezond eten en drinken gaat. Dus serveren we elke dag lekkere, gezonde gerechten. We kiezen onze ingrediënten bewust en gebruiken meer groente, meer vezels en meer plantaardige eiwitten, maar minder zout en minder suiker. Zeg je gezond eten en drinken, dan zeg je al gauw vers. De lekkerste en gezondste gerechten maak je nu eenmaal met verse producten. En vers bereid op locatie. Zo krijgt de gast de optimale smaak geserveerd. Daarbij volgen we natuurlijk de seizoenen want ‘seizoensvers’ is het beste dat er bestaat. Van het land af, via onze chefs, zo in het buffet en op je bord.
-
We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. Maar betekent voor ons ook sociaal ondernemen. Waar het kan kiezen we voor sociale inkoop en initiatieven. Bovendien hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. We zijn ons namelijk bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen. Dus ook voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.
Mvo-jaarverslag 2022
Benieuwd naar wat wij in 2022 hebben gedaan op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees in het in ons jaarverslag.
Sinds de oprichting in 2003 spelen we dagelijks een rol in het leven van onze gasten, die we met lekker eten en drinken verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl.
Als bewuste cateraar vinden wij het niet meer dan logisch om onze verantwoordelijkheid te nemen en een waardevolle bijdrage te leveren aan een betere wereld.
In het jaarverslag lees je onder andere:
- onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen;
- de initiatieven die we hebben genomen om een bijdrage te leveren aan een betere wereld;
- welke samenwerkingen we hebben (gehad) om verantwoord te kunnen ondernemen.
Download hier het MVO-verslag
Laat je gegevens achter en ontvang het jaarverslag direct in jouw mailbox.
.png?width=640&height=640&name=Homepage%20(4).png)