Skip to content
Good doing food (3)

Good
doing
food

We zijn continu bewust bezig. Met eten en drinken. Dat vraagt om bewuste keuzes in onze werkwijze. Bewust betekent voor ons altijd een beetje beter voor de mens en altijd een beetje beter voor de wereld. In alles wat we doen. It’s good doing food. Dat is onze aanpak.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, natuurlijk!

We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. En met meer dan 30.000 gasten per dag in onze restaurants hebben we als cateraar een belangrijke rol als het om gezond eten en drinken gaat. Dus serveren we elke dag lekkere en gezonde gerechten. Maar ook op sociaal maatschappelijk vlak maken wij een verschil. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.

Good doing food

Samen verantwoordelijk

Vitam wil de wereld mooier achterlaten voor toekomstige generaties. We voelen ons betrokken bij de samenleving en zetten ons daarvoor in. Het is onze overtuiging dat we samen met andere partijen deze verantwoordelijkheid moeten nemen. In ons MVO-beleid richten ons op de volgende punten:

  • CO2-impact reduceren
  • Voorbeeld zijn in de voedselketen
  • Bijdragen aan een gezonde levensstijl voor kinderen en volwassenen
  • Sociaal ondernemen
good doing food (15)
Good Doing Food

zo reduceren we de CO2-uitstoot

Natuurlijk zetten we ons in om de CO2-uitstoot in onze dienstverlening te reduceren. We maken dan ook bewuste keuzes voor ons assortiment en in onze bedrijfsvoering om dat te realiseren. In ons Energiemanagement actieplan lees je welke doelen we ons hiervoor hebben opgelegd en hoe we die gaan bereiken. 

good doing food (18)

Mvo-jaarverslag 2022

Benieuwd naar wat wij in 2022 hebben gedaan op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees in het in ons jaarverslag.

Sinds de oprichting in 2003 spelen we dagelijks een rol in het leven van onze gasten, die we met lekker eten en drinken verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl.

Als bewuste cateraar vinden wij het niet meer dan logisch om onze verantwoordelijkheid te nemen en een waardevolle bijdrage te leveren aan een betere wereld.

In het jaarverslag lees je onder andere:

  • onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen;
  • de initiatieven die we hebben genomen om een bijdrage te leveren aan een betere wereld;
  • welke samenwerkingen we hebben (gehad) om verantwoord te kunnen ondernemen.

Download hier het MVO-verslag

Laat je gegevens achter en ontvang het jaarverslag direct in jouw mailbox.

Homepage (4)

let’s talk

Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.