Skip to content
Bewuste cateraar

Good
doing
food

We zijn continu bewust bezig. Met eten en drinken. Dat vraagt om bewuste keuzes in onze werkwijze. Bewust betekent voor ons altijd een beetje beter voor de mens en altijd een beetje beter voor de wereld. In alles wat we doen. It’s good doing food. Dat is onze aanpak.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, natuurlijk!

We zijn in 2003 opgericht met het idee dat het anders kan en moet. En dat betekent de wereld een beetje beter maken. Met onze omvang hebben we die mogelijkheid. Bewust verantwoord ondernemen hangt voor ons nauw samen met welke producten je gebruikt, bij wie en waar je ze vandaan haalt, hoe je ze bereidt en hoe je verspilling zoveel mogelijk voorkomt. En met meer dan 30.000 gasten per dag in onze restaurants hebben we als cateraar een belangrijke rol als het om gezond eten en drinken gaat. Dus serveren we elke dag lekkere en gezonde gerechten. Maar ook op sociaal maatschappelijk vlak maken wij een verschil. Zo doen we het goed voor de mens en de wereld. Bewust verantwoord. Bewust anders.

Verantwoorde bedrijfscateraar

Vitam is de grondlegger van bewuste catering. Wij doen het dus anders dan de anderen. Als bewuste cateraar geven wij onze medewerkers alle ruimte om in hun restaurant eigen keuzes te maken. Altijd afgestemd op de wensen van gasten en op maat voor opdrachtgevers. Langs onze lat van vers, seizoensgebonden en gezond. Dus geen mega inkoop van producten en geen menugestuurde catering. De chef-kok, restaurantmanager en restaurantmedewerkers; allemaal ondernemend en allemaal gastvrij. Want als gast in onze restaurants wil je je welkom voelen en genieten van lekker eten en drinken. En daar zorgen de Vitammers elke dag bewust voor.

Duurzame catering

Lees het vitam jaarverslag

Een jaar vol bewuste keuzes en mooie resultaten. En een jaar vol lekker eten en drinken. Dat was 2023 voor Vitam. Daar vertellen we graag over in ons jaarverslag. Waarin gedreven Vitammers aan het woord komen en je meegesleept wordt in onze wereld van bewuste catering.
It's good doing food!
 

Good doing food (2)-1

VITAM'S VOEDSELVISIE

Met de manier waarop we nu in Nederland eten gaan we over de grenzen van de aarde heen: het zorgt voor biodiversiteitsverlies, klimaatverandering, vervuiling, ontbossing en overbevissing. Dat willen we bestrijden. Dus maken we al sinds onze oprichting bewuste keuzes om gezond, duurzaam en sociaal eten en drinken de standaard te maken: met onze manier van werken - Good Doing Food. Puur, vers en onbewerkt eten is dan ook de basis in onze restaurants. Om ervoor te zorgen dat we in 2050 met ons eten binnen de grenzen van de aarde blijven, moeten we nog meer stappen zetten. Daarom hebben we een voedselvisie opgesteld, die het WNF-rapport “Gezond eten binnen de grenzen van één aarde” als basis heeft. Dit rapport is afgestemd met het Voedingscentrum, zodat een gezond voedingspatroon is geborgd.

Niewsbrief (2)

HET LAND VAN VITAM

Het Land van Vitam is een stuk landbouwgrond van groente- en fruitteler Gerard Mertz in Sint Geertruid waarop hij speciaal voor Vitam het jaar rond 40 verschillende groenten teelt op regeneratieve wijze. Dat betekent dat de bodem en de biodiversiteit kunnen herstellen. Schevichen Groeit! ondersteunt met een beplantingsplan en verzorgt de monitoring. De oogst die van dit land af komt wordt door Beter Bij Ons met een elektrische bus naar de locaties in Limburg vervoerd. Daar gaan wij de groenten natuurlijk verwerken in het assortiment. Zo van het land, via de koks, op het bord van de gast. Dat is pas vers en natuurlijk!

 

HET LAND VAN VITAM

Bewuste cateraar

zo reduceren we de CO2-uitstoot

Natuurlijk zetten we ons in om de CO2-uitstoot in onze dienstverlening te reduceren. We maken dan ook bewuste keuzes voor ons assortiment en in onze bedrijfsvoering om dat te realiseren. In ons laatste Energiemanagement actieplan lees je welke doelen we ons hiervoor hebben opgelegd en hoe we die gaan bereiken, ook is onze voortgang hierin zichtbaar gemaakt. 

Elk kwartaal werken we ons actieplan bij. Onze voorgaande actieplannen zijn hieronder te vinden:

Energiemanagement actieplan 2023 (basisjaar)

Gezonde catering

We zijn gecertificeerd voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen, trede 3. Dit is het hoogste prestatieniveau. Sociaal ondernemen is voor Vitam heel belangrijk. Al sinds de oprichting. We zijn ons bewust van ieders talent en geloven in leuk werk voor iedereen, wel of geen afstand tot de arbeidsmarkt. Wij willen dat iedereen in onze maatschappij gelijke en goede kansen krijgt. We hebben dan ook een grote groep medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Allemaal collega’s met wie we dagelijks fijn samenwerken en die we de gewenste begeleiding bieden. 

Bedrijfsrestaurant

let’s talk

Heb je vragen, tips of opmerkingen of ben je op zoek naar een nieuwe cateraar? Wij horen het graag.