Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Spinazie-linzensoep

Voorgerecht, soep

4 PERSONEN

GEEN

Ingrediënten

lentil soup
  • 2 kleine uien 
  • 10 gram knoflookpulp
  • 800 gram rode linzen
  • 10 gram komijnzaad
  • 10 gram kaneel
  • 1 liter groentebouillon (natriumarm)
  • ½ citroen
  • 300 gram bladspinazie
  • 15 milliliter olijfolie

Bereiding

Stap 1 Fruit de in blokjes gesneden ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie op matig vuur.
Stap 2 Voeg de kaneel en de komijn toe.  
Stap 3 Blus het geheel af met de groentebouillon (1 liter).
Stap 4 Voeg de linzen toe en kook deze 10 minuten door.
Stap 5 Rasp de schil van een halve citroen door de soep en voeg het sap toe.
Stap 6 Voeg de spinazie toe als de soep tegen de kook aan zit.
Stap 7 Gebruik een staafmixer om een mooie egale massa van de soep te maken.

TIP! Voeg voor wat extra pit een theelepel sambal toe!

Deel dit recept in jouw netwerk: