Voorgerecht, soep
4 PERSONEN
GEEN
Ingrediënten

- 2 kleine uien
- 10 gram knoflookpulp
- 800 gram rode linzen
- 10 gram komijnzaad
- 10 gram kaneel
- 1 liter groentebouillon (natriumarm)
- ½ citroen
- 300 gram bladspinazie
- 15 milliliter olijfolie
Bereiding
Stap 1 Fruit de in blokjes gesneden ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie op matig vuur.
Stap 2 Voeg de kaneel en de komijn toe.
Stap 3 Blus het geheel af met de groentebouillon (1 liter).
Stap 4 Voeg de linzen toe en kook deze 10 minuten door.
Stap 5 Rasp de schil van een halve citroen door de soep en voeg het sap toe.
Stap 6 Voeg de spinazie toe als de soep tegen de kook aan zit.
Stap 7 Gebruik een staafmixer om een mooie egale massa van de soep te maken.
TIP! Voeg voor wat extra pit een theelepel sambal toe!