Hoofdgerecht
4 PERSONEN
SULFIET
Ingrediënten

- 800 gram tomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 knoflooktenen
- 2 rode uien
- 1 paprika
- 1 snufje oregano
- 1 takje tijm
- Paar blaadjes peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
Bereiding
Stap 1 Was de groenten. Snij de tomaten, de paprika, de aubergine en de courgette in blokjes.
Stap 2 Hak de peterselie fijn en knip een takje tijm af. Hak de knoflook fijn en versnipper de uien.
Stap 3 Verhit de olijfolie op een hoog vuur in een diepe pan. Bak de uien en de knoflook voor 1 minuut en voeg daarna de kruiden toe.
Stap 4 Voeg de groenten daarna gelijk toe aan de pan behalve de tomatenblokjes. Voeg na 7 minuten de rode wijnazijn toe met de tomatenblokjes.
Stap 5 Laat het gerecht op een zacht vuur pruttelen voor ongeveer 15 minuten.
Stap 6 Voordat je de Ratatouille serveert, zorg ervoor dat het takje tijm verwijderd is.
TIP! Serveer de Ratatouille met pasta, rijst of knoflookbrood.