Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Ratatouille

Hoofdgerecht

4 PERSONEN

SULFIET

Ingrediënten

Ratatouille recept
  • 800 gram tomaten 
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 1 paprika
  • 1 snufje oregano
  • 1 takje tijm
  • Paar blaadjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

 

Bereiding

Stap 1 Was de groenten. Snij de tomaten, de paprika, de aubergine en de courgette in blokjes.
Stap 2 Hak de peterselie fijn en knip een takje tijm af. Hak de knoflook fijn en versnipper de uien.
Stap 3 Verhit de olijfolie op een hoog vuur in een diepe pan. Bak de uien en de knoflook voor 1 minuut en voeg daarna de kruiden toe.
Stap 4 Voeg de groenten daarna gelijk toe aan de pan behalve de tomatenblokjes. Voeg na 7 minuten de rode wijnazijn toe met de tomatenblokjes.
Stap 5 Laat het gerecht op een zacht vuur pruttelen voor ongeveer 15 minuten.
Stap 6 Voordat je de Ratatouille serveert, zorg ervoor dat het takje tijm verwijderd is.

TIP! Serveer de Ratatouille met pasta, rijst of knoflookbrood.

Deel dit recept in jouw netwerk: