Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Pompoenstamppot

Hoofdgerecht

Recept bedacht door Rob Kramer en winnaar van de prijs 'De Lekkerste Stamppot met minder zout' op de Horecava 2019.

4 PERSONEN

LACTOSE, NOTEN, SELDERIJ

Ingrediënten

Pompoenstamppot
  • 1,2 kilo pompoen 
  • 480 gram brandnetel 
  • 120 gram bleekselderij
  • 120 gram granaatappelpitjes
  • 100 gram hazelnoot
  • 100 gram feta
  • 2 el van een mix van koriander-, chili- en komijnpoeder
  • 400 gram zeekraal

 

Bereiding

Stap 1 Fruit de zeekraal aan in een pan en blus dit af met een flinke scheut water. Laat dit geheel doorkoken, zodat je een lekkere bouillon van zeekraal krijgt.
Stap 2 Kook de geschilde en in stukken gesneden pompoen in de bouillon van zeekraal. Laat dit rustig koken totdat de pompoen gaar genoeg is om er puree van te stampen.
Stap 3 Voeg aan de puree de gewassen brandnetel (of spinazie) toe en roer het goed door. Bak dit geheel kort aan in een grote pan en voeg hier de kruidenmix aan toe.
Stap 4 Voeg als garnering de fijngesneden bleekselderij, granaatappelpitjes, grof gehakte hazelnoot en brokken feta toe.

TIP! Heb je geen brandnetel 'in het wild' kunnen vinden, gebruik dan spinazie!

Deel dit recept in jouw netwerk: