Hoofdgerecht
Recept bedacht door Rob Kramer en winnaar van de prijs 'De Lekkerste Stamppot met minder zout' op de Horecava 2019.
4 PERSONEN
LACTOSE, NOTEN, SELDERIJ
Ingrediënten

- 1,2 kilo pompoen
- 480 gram brandnetel
- 120 gram bleekselderij
- 120 gram granaatappelpitjes
- 100 gram hazelnoot
- 100 gram feta
- 2 el van een mix van koriander-, chili- en komijnpoeder
- 400 gram zeekraal
Bereiding
Stap 1 Fruit de zeekraal aan in een pan en blus dit af met een flinke scheut water. Laat dit geheel doorkoken, zodat je een lekkere bouillon van zeekraal krijgt.
Stap 2 Kook de geschilde en in stukken gesneden pompoen in de bouillon van zeekraal. Laat dit rustig koken totdat de pompoen gaar genoeg is om er puree van te stampen.
Stap 3 Voeg aan de puree de gewassen brandnetel (of spinazie) toe en roer het goed door. Bak dit geheel kort aan in een grote pan en voeg hier de kruidenmix aan toe.
Stap 4 Voeg als garnering de fijngesneden bleekselderij, granaatappelpitjes, grof gehakte hazelnoot en brokken feta toe.
TIP! Heb je geen brandnetel 'in het wild' kunnen vinden, gebruik dan spinazie!