Ontbijt, nagerecht
4 PERSONEN
LACTOSE, NOTEN/TARWE
Ingrediënten

- 500 gram magere Griekse kwark
- 15 gram kokosklapper
- 3 gram gemalen kaneel
- 10 gram tarwe zemelen
- 20 gram vanille aroma
- 130 gram honing
- 1 gram limoenrasp
- 4 munt topjes
- 100 gram amandelschaafsel
- 85 gram hazelnoot
- 75 gram pecannoot
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 75 gram honing
- 30 gram kokosolie
- 1 theelepel vanille aroma
- 35 gram gojibes
- 20 gram moerbeien
- 40 gram cranberry
Bereiding
Stap 1 Bereiding yoghurt: Doe de Griekse kwark in de mengkom en voeg de 25 gram honing per persoon, kokosklapper, kaneel, vanille, tarwezemelen, honing en limoen toe. Spatel alles goed door elkaar.
Stap 2 Pak de spuitzak en vul deze met het de gemaakte kwark, knip het uiteinde van de zak af en verdeel dit over de 4 glazen. Dek deze af met folie een laat deze een nacht staan voor de volgende ochtend.
Stap 3 Bereiding granola: Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht.
Stap 4 Doe de amandel, hazelnoot, pecannoot en de kaneelpoeder in de mengkom.
Stap 5 Doe de honing de kokosolie en de vanille aroma in een steelpan en verwarm deze tot de kokosolie is opgelost en het een vloeibaar geheel is.
Stap 6 Giet het mengsel over de amandel, hazelnoot en de pecannoot in de kom en roe alles goed tot het verdeeld is. Spreid alles uit over de bakplaat met bakpapier. Plaats deze in de oven en laat het geheel bakken voor ongeveer 20 minuten. Schep het mengsel tussen door om.
Stap 7 Laat het geheel afkoelen en breek alles in mooie stukken en voeg als laatste de gojibes, moerbei en de cranberry toe.