Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Baba Ganoush (groentespread)

Bijgerecht

4 PERSONEN

LACTOSE, SESAM

Ingrediënten

Baba Ganoush
  • 600 gram aubergine 
  • 15 milliliter olijfolie
  • 30 gram knoflookpulp
  • 10 gram gemalen komijn
  • 90 gram sesampasta
  • 75 gram munt
  • 1 citroen
  • 180 gram magere yoghurt

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2 Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 12 minuten.  
Stap 3 Pureer de aubergines in een keukenmachine en voeg de knoflook, komijn en sesampasta toe.
Stap 4 Meng de rasp van een halve citroen door het mengsel heen. Voeg het sap van de citroen toe en meng dit door de massa.
Stap 5 Rasp de schil van een halve citroen door de soep en voeg het sap toe.
Stap 6 Wanneer de massa is afgekoeld voeg je de yoghurt en dungesneden munt toe.

TIP! Vervang de magere yoghurt door Turkse yoghurt. Let op! Hierdoor voldoet de spread niet meer aan de schijf van vijf.

Deel dit recept in jouw netwerk: