Hoofdgerecht
4 PERSONEN
GLUTEN
Ingrediënten

- 50 gram pastinaak
- 45 gram wortel (1/2 stuk)
- 50 gram aardappel (1/2 stuk)
- 50 gram zoete aardappel (1/4 stuk)
- 2 gram salie
- 2 gram tijm
- 2 gram knoflook
- 10 ml olijfolie
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Stap 2 Was de pastinaak en winterpeen, de aardappel en de zoete aardappel. Halveer ze en snijd daarna de pastinaak, de wortel, de aardappel en de zoete aardappel in de lengte van frietjes.
Stap 3 Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de frites eroverheen.
Stap 4 Hak de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de tijm en de salie.
Stap 5 Besprenkel de frietjes met de olijfolie en strooi de fijngesneden knoflook en tijmblaadjes over de frietjes. Hussel het geheel even door elkaar, zodat de ingrediënten mooi verdeeld zijn.
Stap 6 Bak de frietjes in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Stap 7 Verhit de olie in een koekenpan en bak de salie totdat ze knapperig worden.
Stap 8 Verdeel voor het serveren de gebakken salie blaadjes over de groentefrites, besprenkel met de salieolie. Garneer eventueel met paprikapoeder.