Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Frittata

Hoofdgerecht

4 PERSONEN

GLUTEN

Ingrediënten

facebook frittata
  • 600 gram vastkokende aardappels  
  • 1 puntpaprika
  • 3 tomaten
  • 1 courgette
  • (Spaanse) olijfolie

Bereiding

Stap 1 Was de groenten en de aardappelen. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Je kan eventueel ook kant en klare aardappelschijfjes gebruiken. Snipper de ui en snij de tomaten, de paprika en de courgette in blokjes.
Stap 2 Verhit de Spaanse olijfolie in een pan en bak de aardappelen voor ruim 10 minuten. Fruit eerst de ui en voeg daarna de rest van de gesneden groenten toe.
Stap 3 Kluts de eieren los en voeg hier een beetje peper en zout bij. Voeg de aardappelen en de rest van de groenten bij het eiermengsel en giet vervolgens weer terug in de koekenpan.
Stap 4 Leg de deksel op de pan en bak de fritatta in ongeveer 5 minuten gaar op de laagste stand.
Stap 5 Zodra het ei het gestold is kun je hem omkeren en aan de andere kant afbakken. Garneer met verse peterselie.

TIP! Je kunt met zoveel groenten variëren als dat je zelf wil. Dit recept is origineel ontstaan om restjes eten te verwerken in een smakelijke lunch maaltijd.

Deel dit recept in jouw netwerk: