Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Homemade Bloemkoolpesto

Bijgerecht (no waste) - Gerecht bedacht door Floris Gerrits

4 PERSONEN

LACTOSE, NOTEN (AMANDEL)

Ingrediënten

Bloemkoolpesto
  • 400 gram bloemkool blad 
  • 150 gram koolrabi blad 
  • 200 gram parmezaanse kaas 
  • 125 gram amandel 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 300 ml olijfolie 
  • Eventueel: 1 tl gembersiroop

 

Bereiding

Stap 1 Snijd het loof van de koolrabi en de bloemkool. Was de bladeren goed, hier zit vaak veel zand aan. 
Stap 2 Hak de bladeren samen met de parmezaanse kaas grof en doe in een foodprocessor.
Stap 3 Voeg de tenen knoflook, de amandel en de parmezaanse kaas toe.  
Stap 4 Zet de foodprocessor aan en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Dit recept gaat uit van een redelijk grove pesto, als je een smeuïge pesto wil kan je meer olijfolie toevoegen.
Stap 5 Doe de bloem in een bord. Klop de eieren in een ander bord en voeg de peterselie, zout en peper toe. Meng de paneermeel, sesam zaad en lijnzaad samen en doe die ook op een bord.
Stap 6 Breng de pesto op smaak met peper en zout. Eventueel kan je nog een klein beetje zoetstof gebruiken om de smaak van de pesto te versterken, gebruik daarvoor een theelepel gembersiroop.

TIP! Heb je geen foodprocessor tot je beschikking? Geen probleem, dit recept is ook prima te maken met een staafmixer. Voeg dan alle ingrediënten samen in een ruime kom en maak fijn met een staafmixer. Voeg in het begin al meer olijfolie toe, zodat de staafmixer dan makkelijker kan mixen. 

Deel dit recept in jouw netwerk:

Gerelateerde recepten