Homemade Toscaans brood met spread van paprika en Grana Padano kaas

4 personen
Recept bedacht door Juriaan SwaninkToscaanse brood met paprikaspread

Ingrediënten voor het Toscaans brood:

  • 500 gram tarwe bloem
  • 7 gram gist
  • 300 ml warm water
  • 2 scheutjes olijfolie

Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven
  • Mengkom
  • Afdekfolie

Bereiding brood:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Vermeng de gist met de tarwebloem en leg deze in een kom en voeg het water toe.
  2. Meng alles tot het een mooie deegbal is en ga het deeg kneden voor ongeveer 10 minuten. Hoe langer je kneed hoe luchtiger het deeg zal worden.
  3. Leg op de bakplaat het bakpapier en smeer deze in met wat olijfolie. Leg het deeg en op en smeer de bovenkant van het deeg in met wat olijfolie en dekt het met afdekplastic en laat het 2 uur op een warme plek rijzen.
  4. Bak het brood af voor 20 minuten en laat deze afkoelen.

Ingrediënten voor de spread van paprika:

  • 4 rode paprika's
  • 1 middelgrote witte ui
  • 140 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 5 gram gerookte paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 40 gram Grana Padanokaas
  • Plukjes tuinkers
  • 50 gram rucola

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven, bakpan
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding granola:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  2. Was de paprika en ontdoe de van de pitjes en snij ze grof. Schil de ui en snij deze in ringen.
  3. Leg de paprika en uien op de bakplaat met het bakpapier. Voeg een klein beetje olijfolie toe en een flinke draai zwarte peper en voeg de tomatenpuree toe.
  4. Vermeng het geheel goed in bak alles in de oven voor ongeveer 10-15 minuten tussen door even controleren of het niet aanbrand en even omscheppen. Laat het geheel afkoelen.
  5. Pak de keukenmachine en doe de afgekoelde paprika, ui en tomatenpuree in de machine en draai deze fijn en voeg de gerookte paprika poeder toe. Maak het geheel op smaak met eventueel wat zwarte peper.
  6. Zet bakpan op het vuur en rooster de zonnebloem- en pompoenpitten tot deze mooi goud bruin zijn en laat ze afkoelen.

Bereiding van het broodje

Snijd het brood in deze gewenste stukken. Smeer voorzichtig de paprikaspread op het brood en verdeel de rucola over de onderkant van het broodje. Garneer het broodje af met de tuinkers, Grana Pandano kaas en de zonnebloem- en pompoenpitten.
Maak het geheel af met eventueel van zwarte peper.