Bijgerecht, warme snack
4 PERSONEN
LACTOSE
Ingrediënten

- 200 gram pompoen
- 50 gram feta
- 2 gram koriander
- 2 gram korianderpoeder
- 5 gram bosui
- 5 gram gefrituurde uitjes
- 5 gram gebrande pompoenpitten
- 2 gram gerookte paprikapoeder
- 2 gram rode peper
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kerriepoeder
- Olijfolie
Bereiding
Stap 1 Schil de pompoen, verwijder de zaden en halveer. Snij vervolgens de pompen in gelijke blokjes. Meng de pompoen in een bak met olijfolie, paprikapoeder, korianderpoeder en een snufje zout. Verdeel in een ovenschaal en rooster in een voorverwarmde oven van 190 graden. Rooster tot de pompoen beetgaar is, de oventijd is afhankelijk van de grote en hoeveelheid.
Stap 2 Brokkel de feta, snij de bosui in dunne ringen en snij de koriander fijn. Halveer de rode peper en haal de zaadjes eruit. Snij de peper klein en spoel af met koud water.
Stap 3 Meng de pompoenpitten met 2 druppels olijfolie, 1 theelepel zout en een theelepel kerriepoeder. Rooster de pitten 15 minuten op 150 graden.
Stap 4 Verdeel de pompoen over 4 bakjes en garneer dit met de ingrediënten.