Skip to content
Duurzame bedrijfscatering

INNOVEREN MET CONCEPT INNOVATIE EN DE FOOD PIONEERS

24 apr 2025 ||

Het ontwikkelen van nieuwe food modules; dat begint bij onze communities concept innovatie en culinaire kwaliteit. Deze Vitammers volgen de trends op de voet en werken vanuit Vitam’s voedselvisie en het jaarthema. Die gebruiken zij als basis voor een nieuwe food module – een aanbod binnen een specifiek thema met eigen signing en presentatiemiddelen. Ze werken het idee uit, dat natuurlijk getest moet worden. En daar komen de Food Pioneers in beeld. Dit team van ervaren Vitam-koks bereidt de gerechten en verfijnen deze tot de perfecte smaak is bereikt. Hoe zo’n innovatiesessie eruitziet? Dat lees en zie je hieronder.

 

Op naar meer plantaardig eten bij Redefine Meat

Met het jaarthema back to the future is het ons doel om meer plantaardig te eten. Dus ontwikkelde Concept innovatie al verschillende food modules, in samenwerking met de voedingsdeskundige en de Food Pioneers. Zodat lekker, gezond en duurzaam geborgd werd. En deze keer was er ruimte voor een guilty pleasure, met een goed verhaal. Want wie houdt er nou niet van een hotdog op zijn tijd? Maar dan wel plantaardig. Die moest natuurlijk eerst getest worden. Dat gebeurde met de Food Pioneers bij Redefine Meat, een leverancier van hoogwaardige plantaardige vleesvervangers. Er werd volop geëxperimenteerd en uitgeprobeerd. Met een resultaat waar zelfs de grootste vleesliefhebbers blij van werden.

 

 

Wat de Food Pioneers nog meer doen

Dit team van ervaren chef-koks van Vitam hebben als doel om alle Vitammers te inspireren en motiveren om steeds weer met het meest creatieve aanbod te komen. Natuurlijk passend binnen Good Doing Food. Dit doen zij door collega’s op de locaties te trainen, door tips te delen en door culinaire ondersteuning te bieden bij evenementen. En dus door samen met de community concept innovatie en met de voedingsdeskundige nieuwe producten, modules en concepten te ontwikkelen die passen binnen de voedselvisie van Vitam en die aansluiten bij de trends in de markt. Zodat de gasten iedere dag weer kunnen genieten van lekker, gezond en duurzaam eten en drinken.