Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

American pancakes

Ontbijt/nagerecht

4 PERSONEN

GLUTEN

Ingrediënten

Pancake_vierkant
  • 2 eieren 
  • 90 gram volkorenbloem
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 snufjes kaneelpoeder
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 200 ml amandelmelk
  • 150 gram diepvries bosvruchten
  • 10 gram honing
  • Citroenrasp (4x schaven)
  • 12 blauwe bessen
  • 12 kersen
  • 14 gram witte chocolade
  • 4 topjes munt

 

Bereiding

Stap 1 Bereiding pancake: Meng de eieren, bloem, bakmeel, kaneel en melk.
Stap 2 Zet de bakpan op het vuur en giet de zonnebloemolie in de pan. Zet een steekring in het midden van de pan.  
Stap 3 Schep per pancake 2 eetlepels beslag in de steekring en laat deze bakken op een half hoog vuur tot te droog in aan de boven kant en draai deze daarna om en bak de pan cake nog even 1 minuut. Herhaal dit tot het beslag op is.  
Stap 4 Bereiding jam: Weeg het diepvriesfruit af en doe deze in de pan samen met de citroenrasp en de honing. Zet deze op een laag vuur een het zachtjes door pruttelen ongeveer 10 minuten tot alles mooi zacht is geworden en prak met de vork alles een beetje. De jam mag gewoon lekker grof blijven.
Stap 5 Presentatie: Leg de pancake op het bord (twee per persoon) en garneer het af met de warme jam, de kersen, blauwe bessen en rasp van witte chocolade.

Deel dit recept in jouw netwerk: