Maaltijdsalade
4 PERSONEN
EI, SOJA, SESAM
Ingrediënten

- 20 gram kropsla
- 100 gram komkommer
- 20 gram paprika
- 20 gram wasabi dressing
- 100 gram fijne champignons
- 1 gram nori (gedroogd zeewier)
- 10 gram woksaus teriyaki
- 1 gram wit sesamzaad
- 1/2 avocado
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de champignons met de zonnebloemolie. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten op 200 graden en laat ze afkoelen.
Stap 2 Bak de paprika ongeveer 15 minuten in de oven op 160 graden en laat afkoelen.
Stap 3 Maak de avocado schoon, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in reepjes. Was de komkommer en snij ook in reepjes.
Stap 4 Maak de kropsla aan in een kom met de wasabi dressing en laat een klein beetje achter om af te garneren.
Stap 5 Verdeel de komkommer, paprika en avocado gelijkmatig over de kropsla. Leg de partjes ei aan de randen van de salade op de sla.
Stap 6 Maak de champignons aan met de teriyaki saus en verdeel deze over de salade.
Stap 7 Maak de salade af door er wat sesam over heen te strooien, wat wasabi dressing er overheen te besprenkelen en de fijne nori vellen er als laatste bovenop te doen.
TIP! Voeg de garnering pas vlak voor serveren toe!