Broodgerecht
4 PERSONEN
GLUTEN, NOTEN (AMANDEL)
Ingrediënten

- 1 pak wittebroodmix
- 100 gram krenten en/of rozijnen
- 100 gram fijn gehakte oranjesnippers
- ½ eetlepel citroenrasp
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- ½ theelepel kardemompoeder
- 100 gram geschaafde amandelen
- 200 gram amandelspijs
- Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 Maak deeg van de wittebroodmix volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2 Meng de krenten en/of rozijnen, de oranjesnippers, citroenrasp, kruidnagelpoeder, kardemompoeder en de geschaafde amandelen door het deeg.
Stap 3 Laat afgedekt 15 tot 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Stap 4 Vorm een dikke plak van het deeg. Maak een rolletje van amandelspijs. Leg de spijs op het deeg en klap het deeg dubbel.
Stap 5 Vorm een mooi brood. Leg het brood met de naad naar beneden op een met boter ingevette bakplaat.
Stap 6 Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven (220C) in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7 Bestrijk het brood met wat gesmolten boter en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi het brood voor het serveren royaal met poedersuiker.