Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Havermout wafels

Nagerecht

6 PERSONEN

NOTEN, LACTOSE

Ingrediënten

christianna-martin-OggA7l-6TrE-unsplash
  • 3 rijpe bananen 
  • 2 eieren
  • 75 gram havermout
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 snufje kaneel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Extra: blauwe bessen of kersen

Bereiding

Stap 1 Maal de havermout tot meel met een koffiemolentje of blender en doe deze in een mengkom.
Stap 2 Prak de rijpe bananen tot moes en voeg deze toe. Tik de eieren boven de kom en schenk de yoghurt erbij.
Stap 3 Strooi er een snuf kaneel bij en wat bakpoeder en meng tot een glad beslag.  
Stap 4 Verwarm het wafelijzer voor en spray in met bakspray of gebruik een beetje olie om in te vetten.
Stap 5 Schep met een soeplepel wat van het beslag op het wafelijzer en doe deze dicht. Bak de banaan-havermout wafels in zo’n 4 à 5 minuten goudbruin.
Stap 6 Serveer de banaan-havermout wafels met wat extra yoghurt en verse blauwe bessen of kersen! En genieten maar!

TIP! Heb je geen wafelijzer, maak er dan pannenkoekjes van. Net zo lekker!

Deel dit recept in jouw netwerk: