Nagerecht
6 PERSONEN
NOTEN, LACTOSE
Ingrediënten

- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 75 gram havermout
- 100 ml magere yoghurt
- 1 snufje kaneel
- ½ theelepel bakpoeder
- Extra: blauwe bessen of kersen
Bereiding
Stap 1 Maal de havermout tot meel met een koffiemolentje of blender en doe deze in een mengkom.
Stap 2 Prak de rijpe bananen tot moes en voeg deze toe. Tik de eieren boven de kom en schenk de yoghurt erbij.
Stap 3 Strooi er een snuf kaneel bij en wat bakpoeder en meng tot een glad beslag.
Stap 4 Verwarm het wafelijzer voor en spray in met bakspray of gebruik een beetje olie om in te vetten.
Stap 5 Schep met een soeplepel wat van het beslag op het wafelijzer en doe deze dicht. Bak de banaan-havermout wafels in zo’n 4 à 5 minuten goudbruin.
Stap 6 Serveer de banaan-havermout wafels met wat extra yoghurt en verse blauwe bessen of kersen! En genieten maar!
TIP! Heb je geen wafelijzer, maak er dan pannenkoekjes van. Net zo lekker!