Sinterklaas is weer in het land, dus we mogen weer kruidnoten bakken en eten! Dankzij deze gezonde kruidnoten hoef je je niet zo schuldig te voelen als je lekker wil snoepen. Ze zijn niet alleen superlekker, maar ook heel makkelijk om te maken.
4 PERSONEN
GLUTEN
Ingrediënten

- 200 gram speltmeel
- 5 eetlepels honing
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 gram kokosolie
- 3 eetlepels amandelmelk
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2 Doe het speltmeel, de honing, de speculaaskruiden, het kaneel, het bakpoeder en een snufje zout in een schaal. Meng alles goed door elkaar en kneed er een deegbal van.
Stap 3 Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg deze, terwijl je kneedt, samen met de amandelmelk toe aan de deegbal. Als het deeg te nat is, kun je eventueel wat extra bloem toevoegen en als het deeg te droog is, wat extra melk.
Stap 4 Maak kleine bolletjes van 1 centimeter van het deeg en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er tussen de bolletjes voldoende ruimte is en druk ze een beetje plat zodat ze de vorm hebben van een kruidnoot.
Stap 5 Bak de kruidnoten in circa 18 minuten in het midden van de oven gaar.
Stap 6 Laat ze goed afkoelen. Het kan zijn dat ze in het begin nog een beetje zacht aanvoelen. Dit maakt niet uit, want zodra ze zijn afgekoeld, worden ze lekker knapperig.