Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Quiche met overgebleven roggebrood

No Waste met een Tip van Vince:

Gebruik overgebleven roggebrood als bodem voor de quiche in plaats van bladerdeeg! Het maakt de quiche nog gezonder en het blijft nog steeds super lekker!

4 PERSONEN

NOTEN | GRANEN | LACTOSE

Ingrediënten

Roggebrood-1
  • 7 plakken roggebrood
  • 5 eieren
  • 150 ml room
  • 2 stuks prei
  • 50 gram spekblokjes

 

Bereiding

Stap 1 Bak de spekjes uit in een pan. 
Stap 2 Bak de prei in wat olie met een beetje zout om het op smaakt te brengen. Zorg dat de prei wat zacht is.
Stap 3 Klop de eieren samen met de room los in een kom.
Stap 4 Voeg de prei en spekjes toe aan het mengsel en roer het door met een garde. Breng het op smaak met peper en zout.
Stap 5 Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Leg het roggebrood op de bodem van een ovenschaal. Stort het mengsel erop en zorg dat het goed verdeeld is. 
Stap 6 Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden. 

Deel dit recept in jouw netwerk: