Voorgerecht, soep
4 PERSONEN
LACTOSE
Ingrediënten

- 2 kg pastinaak
- 100 gram spinazie
- 3 cm gember
- 6 gedroogde limebladeren
- 4 tenen knoflook
- 5 gram rode peper
- 4 takjes tijm
- 2 uien
- 250 ml slagroom
- 3 liter water
Bereiding
Stap 1 Snijd de ui, knoflook, peper en de gember fijn.Verhit olie in een pan en bak de ingrediënten aan.
Stap 2 Snij de pastinaak in stukken en voeg toe aan de pan samen met de lime bladeren en tijm. Bak gedurende 15 minuten op middelhoog vuur mee.
Voeg het water en de room toe en breng aan de kook.
Voeg het water en de room toe en breng aan de kook.
Stap 3 Draai het vuur laag en laat minimaal een uur zachtjes koken.
Stap 4 Vis de tijm uit de soep en voeg de spinazie toe.
Pureer met behulp van een staafmixer.
Pureer met behulp van een staafmixer.