Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Fattoush - Libanese broodsalade

Hoofdgerecht

4 PERSONEN

GLUTEN

Ingrediënten

VITAM - Libanees - 2 (3)
  • 2 pitabroodjes naar keuze 
  • 500 gram trostomaten
  • 1 komkommer
  • 100 gram radijs
  • 250 gram little gem sla
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 30 gram bosui
  • 50 gram rode radijskiemen
  • 50 gram granaatappelpitten
  • 10 gram munt

 

Bereiding

Stap 1 Toast de pitabroodjes tussen het tosti-ijzer of bak ze 5 minuten 
in een voorverwarmde oven af op 180 graden Celsius.
Stap 2 Snijd de tomaten in 8 gelijke stukken en plaats deze rondom de borden. Snijd de komkommer over de lengte door en deel deze vervolgens op in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en verdeel deze over de borden. Haal de little gem sla los en verdeel deze over de borden.
Stap 3 Meng het sap en de rasp van de citroen met wat olijfolie en peper. Verdeel dit mengsel over de salade.
Stap 4 Snijd de bosui in dunne ringen en strooi deze met de radijskiemen en koriander over de salade. Verdeel de granaatappelpitten over de salade. Pluk wat topjes van de munt en steek deze tussen de salade. Snijd de pitabroodjes in vieren en dresseer deze over de salade.

TIP! Dresseer de pitabroodjes als laatste op de salade, anders worden ze drassig.

Deel dit recept in jouw netwerk: