Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Auberginekoekjes

Warme snack of toevoeging in salade

4 PERSONEN

SESAM, GLUTEN, EI

Ingrediënten

Auberginekoekjes
  • 1 kilo aubergine 
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 200 gram paneermeel
  • 60 gram sesamzaadjes
  • 60 gram lijnzaad
  • 30 ml olijfolie
  • 10 gram peterselie
  • Peper en zout
  • Eventueel om de koekjes in te dippen: tartaarsaus, salsasaus , tzatzikisaus.


Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2 Was de aubergine en snijd ze in ronde plakjes van 1 cm dik.
Stap 3 Snijd vervolgens elke plak doormidden, zodat je 4 gelijke driehoeken krijgt.  
Stap 4 Leg de gesneden aubergine in een vergiet, voeg zout toe en laat een half uur staan om de bitterheid om uit de aubergine te krijgen. De aubergine laten een bruinachtige vocht uit. Spoel ze af met veel water en dep ze droog.
Stap 5 Doe de bloem in een bord. Klop de eieren in een ander bord en voeg de peterselie, zout en peper toe. Meng de paneermeel, sesam zaad en lijnzaad samen en doe die ook op een bord.
Stap 6 Rol elke stuk van de aubergine eerste in bloem, dan in eieren en daarna in de mengel van paneermeel, sesam zaad en lijnzaad.
Stap 7 Leg de aubergine in een grote ovenschaal waarin je bakpapier hebt gelegd. Bak de aubergine ongeveer 15 minuten in de oven. Ze moeten lekker bruin en knapperig zijn.  
Stap 8 Serveer met tartaarsaus, salsasaus of tzatzikisaus.

TIP! Wil je tijd besparen? Doe de bloem, het paneermengsel, sesam en lijnzaadjes in een diepvrieszak en doe daar de aubergine in. Even schudden en de aubergine is ready voor de oven!

Deel dit recept in jouw netwerk: