Zomerposteleinsalade met gegrilde paprika en linzen

4 personen
Recept bedacht door Juriaan Swanink Salade linzen paprika

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika's 
  • 1 gele paprika
  • 80 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 rode ui
  • 100 gram Griekse feta
  • 150 gram zomerpostelein
  • 100 gram zwarte linzen
  • 20 cherry tomaten
  • 2 tenen verse knoflook
  • 4 tl olijfolie
  • Zwarte peper
  • 1 el dragonazijn

Benodigdheden:

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kookpan
  • Mengkom

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een kookpan op het vuur met water en kook de linzen voor 15 min tot deze beetgaar zijn en laat deze afkoelen.
  2. Was de paprika, tomaat en de postelein in ruim water en laat deze uitlekken.
  3. Snijd de paprika's grof en ontdoe deze van de zaadjes. Leg de paprika op een bakplaat.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes en voeg deze toe aan de paprika samen met de 2 theelepels olijfolie en hussel deze goed door.
  5. Bak de paprika's in de oven voor ongeveer 15 min. Bak de cherry tomaat mee voor 4/5 minuten en laat het afkoelen.
  6. Maak de rode ui schoon en snijd deze in fijne blokjes.
  7. Laat de feta uitlekken en brokkel de feta in de gewenst grote.
  8. Doe de postelein in de mengkom en maak de aan met de dragonazijn en een 2 theelepels olijfolie en een beetje zwarte peper.
  9. Leg de postelein in een bord en bestrooi de postelein met de linzen, feta, gegrilde paprika, tomaat, knoflook, cashewnoten en de rode ui blokjes.