American pancake met kaneel, warme jam van vers fruit

4 personen
Recept bedacht door Juriaan Swanink Pancake

Ingrediënten pancake:

  • 2 eieren
  • 90 gram volkorenbloem
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 snufjes kaneelpoeder
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 200 ml amandelmelk

Benodigdheden:

  • Kookpit
  • Bakpan
  • Garde
  • Mengkom
  • Steekring (gewenste grote)

Bereiding pancake:

  1. Meng de eieren, bloem, bakmeel, kaneel en melk.
  2. Zet de bakpan op het vuur en giet de zonnebloemolie in de pan.
  3. Zet de steekring in en midden van de pan.
  4. Schep per pancake 2 eetlepels beslag in de steekring en laat deze bakken op een half hoog vuur tot te droog in aan de boven kant en draai deze daarna om en bak de pan cake nog even 1 minuut.
  5. Herhaal dit tot het beslag op is.

Ingrediënten jam:

  • 150 gram diepvries bosvruchten
  • 10 gram honing
  • Citroenrasp (4x schaven)
  • 12 blauwe bessen
  • 12 kersen
  • 14 gram witte chocolade
  • 4 topjes munt

Benodigdheden:

  • Kookpit
  • Pan

Bereiding warme jam:

  1. Weeg het diepvriesfruit af in doe deze in de pan samen met de citroenrasp en de honing.
  2. Zet deze op een laag vuur een het zachtjes door pruttelen ongeveer 10 minuten tot alles mooi zacht is geworden en prak met de vork alles een beetje. De jam mag gewoon lekker grof blijven.

Voeg de pancake en jam samen:

Leg de pancake op het bord twee per persoon en garneer het af met de warme jam (zie respect hier onder) de kersen, blauwe bes en rasp van witte chocolade.