Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Homemade Toscaans brood met spread

Lunchgerecht

4 PERSONEN

GLUTEN/TARWE, NOTEN, LACTOSE

Ingrediënten

Toscaans brood, salade en pancake_vierkant
  • 500 gram tarwe bloem 
  • 7 gram gist
  • 300 ml warm water
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 4 rode paprika's
  • 1 middelgrote witte ui
  • 140 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 5 gram gerookte paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 40 gram Grana Padano kaas
  • Plukjes tuinkers
  • 50 gram rucola

Bereiding

Stap 1 Bereiding brood: Verwarm de oven voor op 250 graden. 
Stap 2 Vermeng de gist met de tarwebloem en leg deze in een kom en voeg het water toe. Meng alles tot het een mooie deegbal is en ga het deeg kneden voor ongeveer 10 minuten. Hoe langer je kneed hoe luchtiger het deeg zal worden.
Stap 3 Leg op de bakplaat het bakpapier en smeer deze in met wat olijfolie. Leg het deeg er op, smeer de bovenkant van het deeg in met wat olijfolie en dek het met afdekplastic. Laat het 2 uur op een warme plek rijzen.  
Stap 4 Bak het brood af voor 20 minuten en laat deze afkoelen.
Stap 5 Bereiding granola: Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Stap 6 Was de paprika en ontdoe de van de pitjes en snij ze grof. Schil de ui en snij deze in ringen. Leg de paprika en uien op de bakplaat met het bakpapier. Voeg een klein beetje olijfolie toe en een flinke draai zwarte peper en voeg de tomatenpuree toe.
Stap 7 Vermeng het geheel goed in bak alles in de oven voor ongeveer 10-15 minuten tussen door even controleren of het niet aanbrand en even omscheppen. Laat het geheel afkoelen.
Stap 8 Pak de keukenmachine en doe de afgekoelde paprika, ui en tomatenpuree in de machine en draai deze fijn en voeg de gerookte paprika poeder toe. Maak het geheel op smaak met eventueel wat zwarte peper.
Stap 9 Zet een bakpan op het vuur en rooster de zonnebloem- en pompoenpitten tot deze mooi goud bruin zijn en laat ze afkoelen.
Stap 10 Presentatie: Snijd het brood in deze gewenste stukken. Smeer voorzichtig de paprikaspread op het brood en verdeel de rucola over de onderkant van het broodje. Garneer het broodje af met de tuinkers, Grana Pandano kaas en de zonnebloem- en pompoenpitten. Maak het geheel af met eventueel van zwarte peper.

Deel dit recept in jouw netwerk: