Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Spinaziedriehoekjes met feta

Bijgerecht, borrelhap

4 PERSONEN

SESAM, GLUTEN, LACTOSE, EI

Ingrediënten

Spinaziedriehoekjes met feta
  • 150 gram gesnipperde ui 
  • 20 gram knoflook
  • 500 gram verse spinazie
  • 50 gram sesam
  • 200 gram feta
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • snufje peper
  • snufje zout


Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 Rooster de sesam in de oven op 160 graden tot goudbruin.
Stap 3 Bak de ui en knoflook in een hete pan tot glazig.
Stap 4 Voeg de spinazie toe en bak kort mee terwijl je goed roert.  
Stap 5 Haal de pan van het vuur en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Stap 6 Snijd de feta in blokjes en meng samen met de sesam door de spinazie, breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 Leg de bladerdeeg plakjes uit op je werkbank en verdeel het spinazie mengsel erover. 
Stap 8 Vouw de plakken bladerdeeg tot een driehoek en druk de randen goed aan. Smeer het bladerdeeg eventueel in met een geklopt ei.
Stap 9 Rooster in de oven op 180 graden voor 15 minuten of tot de pakketjes goudbruin zijn.

Deel dit recept in jouw netwerk: