Bijgerecht, borrelhap
4 PERSONEN
SESAM, GLUTEN, LACTOSE, EI
Ingrediënten

- 150 gram gesnipperde ui
- 20 gram knoflook
- 500 gram verse spinazie
- 50 gram sesam
- 200 gram feta
- 10 plakken bladerdeeg
- 1 ei
- snufje peper
- snufje zout
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2 Rooster de sesam in de oven op 160 graden tot goudbruin.
Stap 3 Bak de ui en knoflook in een hete pan tot glazig.
Stap 4 Voeg de spinazie toe en bak kort mee terwijl je goed roert.
Stap 5 Haal de pan van het vuur en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Stap 6 Snijd de feta in blokjes en meng samen met de sesam door de spinazie, breng op smaak met peper en zout.
Stap 7 Leg de bladerdeeg plakjes uit op je werkbank en verdeel het spinazie mengsel erover.
Stap 8 Vouw de plakken bladerdeeg tot een driehoek en druk de randen goed aan. Smeer het bladerdeeg eventueel in met een geklopt ei.
Stap 9 Rooster in de oven op 180 graden voor 15 minuten of tot de pakketjes goudbruin zijn.