Lunchgerecht. Bedacht door Björn Dekker.
4 PERSONEN
Ingrediënten

- 160 gram bloemkool
- 160 gram broccoli
- 200 gram tempeh
- 160 gram sojabonen
- 40 gram bosui
- 80 gram puntpaprika
- 120 ml teriyakisaus
- 120 gram cherrytomaten
- 1 theelepel chiliflakes
Bereiding
Stap 1 Snijd de tempeh in blokjes in het formaat van dobbelsteentjes. Bak ze in de oven met een beetje zonnebloemolie op 180 voor 15 minuten. Laat ze af koelen en meng ze met de teriyakisaus.
Stap 2 Snijd de broccoli in roosjes en marineer deze met wat zonnebloemolie. Verspreid deze op een bakplaat.
Stap 3 Laat de sojabonen ontdooien en snijd de cherry omaten door de helft.
Stap 4 Draai de rauwe bloemkool door de mixer, zodat je bloemkoolkruimels krijgt (bloemkoolrijst). Blancheer deze 3 minuten in kokend water koel ze dan terug in ijswater en laat ze uit lekken.
Stap 5 Grill de broccoli en de tempeh met teriyaki in de oven op 180 graden voor 6 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen.
Stap 6 Doe de tempeh samen met de broccoli en tomaatjes in vier verschillende bakjes. Strooi de bloemkoolrijst erover en verwarm dit geheel voor 5 min in de oven.
Stap 7 Top het geheel af met fijngesneden bosui, julienne gesneden puntpaprika, teriyakisaus en chiliflakes.