Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Overnight oats

Ontbijt, nagerecht

4 PERSONEN

LACTOSE, NOTEN

Ingrediënten

Overnight oats
  • 200 gram havermout 
  • 800 milliliter sojamelk
  • 100 gram dadels
  • 90 gram ongezouten amandelen
  • 3 bananen
  • 2 theelepel speculaaskruiden

Bereiding

Stap 1 Doe de havermoutvlokken en speculaaskruiden in een kom.
Stap 2 Snijd de dadels fijn (vergeet niet de pitten te verwijderen!) en voeg deze toe aan de sojamelk.  
Stap 3 Voeg de sojamelk toe. Roer alles goed door met een lepel. Dit is de basis van je
‘overnight oats’. Zet deze massa in een kom of in 4 glazen in de koelkast en dek het af met plastic folie.
Stap 4 Haal de kom of beker ‘s ochtends uit de koelkast. Roer het geheel los met een klein scheutje sojamelk.
Stap 5 Snijd de banaan in kleine stukjes, verdeel deze over de 4 glazen en strooi er een handje gesneden amandelen bovenop.

TIP! Wissel sojamelk af met amandelmelk voor een lekkere twist!

Deel dit recept in jouw netwerk: