Bijgerecht
10 PERSONEN
LACTOSE, GLUTEN
Ingrediënten

- 2 aardappelen
- 4 maïskolven
- 150 gram slagroom
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1/4 bos bieslook
- 1/4 bos peterselie
Bereiding
Stap 1 Verwijder van twee maïskolven de bladeren en trek de draden er af.
Stap 2 Grill 2 maïskolven in de schil en 2 zonder. Leg alle vier in een hete grillpan en draai elke 2 minuten totdat ze gaar zijn. Laat ze afkoelen.
Stap 3 Haal de schil van de 2 kolven waar die nog op zaten en snijd de maïskorrels eraf. Blend dit glad met de slagroom.
Stap 4 Meng bloem, baking soda, eieren, chilli, peterselie en bieslook.
Stap 5 Rasp de aardappelen en snij de mais van de 2 anderen maïskolven en meng dit alles. Bak in een pan aan beide kanten.
Stap 6 Rooster de maiskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin. Serveer
de citroensaus bij de maïs.
de citroensaus bij de maïs.
TIP! Je kan kiezen voor 20 kleine (2 pp) of 10 grote porties.