Maaltijdsalade
4 PERSONEN
LACTOSE, NOTEN
Ingrediënten

- 10 stronken witlof
- 6 eetlepels rozemarijn olijfolie
- 5 gram Italiaanse kruiden
- 10 gram groene olijven
- 15 gram zongedroogde tomaat
- 25 gram witte kaas
- 25 gram walnoten
- 5 gram tijm
Bereiding
Stap 1 Halveer de witlof en smeer de helften in met de rozemarijnolie. Bestrooi de snijvlakken met wat grof zeezout en de Italiaanse kruiden.
Stap 2 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3 Laat ondertussen de grill gloeiend heet worden en grill de witlof op het snijvlak totdat er duidelijke grill strepen zichtbaar zijn.
Stap 4 Leg de witlof op een bakplaat met het snijvlak naar boven en rooster nog 10 minuten in de oven.
Stap 5 Snijd de groene olijven en de zongedroogde tomaat in plakjes, verkruimel de kaas, hak de walnoot grof en hak de tijm fijn.
Stap 6 Leg de witlof op een schaal, strooi er wat versgemalen peper overheen en verdeel er alle componenten over.
TIP! Besprenkel de witlof met citroensap om de kleur te behouden!