Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Gegrilde witlofsalade

Maaltijdsalade

4 PERSONEN

LACTOSE, NOTEN

Ingrediënten

Witlofsalade
  • 10 stronken witlof 
  • 6 eetlepels rozemarijn olijfolie
  • 5 gram Italiaanse kruiden
  • 10 gram groene olijven
  • 15 gram zongedroogde tomaat
  • 25 gram witte kaas
  • 25 gram walnoten
  • 5 gram tijm

 

Bereiding

Stap 1 Halveer de witlof en smeer de helften in met de rozemarijnolie. Bestrooi de snijvlakken met wat grof zeezout en de Italiaanse kruiden.
Stap 2 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3 Laat ondertussen de grill gloeiend heet worden en grill de witlof op het snijvlak totdat er duidelijke grill strepen zichtbaar zijn.
Stap 4 Leg de witlof op een bakplaat met het snijvlak naar boven en rooster nog 10 minuten in de oven.
Stap 5 Snijd de groene olijven en de zongedroogde tomaat in plakjes, verkruimel de kaas, hak de walnoot grof en hak de tijm fijn.
Stap 6 Leg de witlof op een schaal, strooi er wat versgemalen peper overheen en verdeel er alle componenten over.

TIP! Besprenkel de witlof met citroensap om de kleur te behouden!

Deel dit recept in jouw netwerk: