Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

BBQ-pizza met pastasaus

Hoofdgerecht

4 PERSONEN

LACTOSE, GLUTEN

Ingrediënten

BBQ mini-pizza-1
  • Geraspte jong belegen 30+ kaas 
  • Vitam rozemarijn olijfolie
  • Vitam pastasaus
  • 175 gram bloem
  • 2,5 gram gist
  • 3,5 gram zout
  • 125 ml water

 

Bereiding

Stap 1 Zorg de BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 160 graden. Als je gebruik maakt van een pizzasteen leg deze er alvast op en laat goed heet worden. Zorg dat alle schuifjes zo ver mogelijk open staan.
Stap 2 Meng de bloem met het zout en de gist. De gist en het zout mogen elkaar niet aanraken. Voeg een deel van het water toe en mix het geheel tot een deeg met een mixer op de laagste stand. Als het deeg te droog wordt voeg er dan een scheutje water aan toe. Voeg pas op het einde een beetje Rozemarijn Olijfolie toe. Het deeg is klaar als het tot een bal is gevormd en nog een beetje plakkerig is.
Stap 3 Laat het deeg een uur rijzen in de koelkast afgedekt met een theedoek. Het volume moet zich verdubbelen. Verdeel daarna in twee bollen en laat voor 30 minuten verder rusten in een stuk folie of onder de natte theedoek.
Stap 4 Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg uit. Verdeel eventueel een beetje bloem over de deegroller om te voorkomen dat het deeg aan de roller blijft plakken.
Stap 5 Verdeel het deeg in zes vierkante stukken. Vouw de randjes een beetje naar binnen. Verdeel de Vitam Pastasaus over de pizza’s en bestrooi met geraspte kaas. Beleg de pizza’s met jouw favoriete ingrediënten!
Stap 6 Plaats de pizza’s op de pizzasteen en bak af voor 7 minuten met gesloten deksel. Als je geen gebruik maakt van de pizzasteen: besmeer de binnenkant van de aluminiumfolie met olijfolie. Verdeel dan pizza’s hierover en bak af in 8 minuten met gesloten deksel.

Deel dit recept in jouw netwerk: