Vitam's Receptenboek

terugnaarrecepten

Andijviesoep

Voorgerecht, soep

4 PERSONEN

LACTOSE

Ingrediënten

Andijviesoep1
  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml kookroom
  • 500 ml water
  • 250 gram aardappel
  • 300 gram andijvie
  • 80 gram gerookte spekjes 

 

Bereiding

Stap 1 Snij de ui en knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie. Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook.
Stap 2 Voeg de room en water toe in de pan en kook 15 minuten.  
Stap 3 Bak in een andere pan de spekjes en houd deze apart.  
Stap 4 Voeg de andijvie toe aan de pan en kook 2 minuten mee.
Stap 5 Pureer de soep met een staafmixer, voeg de spekjes toe en eventueel wat zout.

TIP! Laat de soep nog een tijdje staan op zacht vuur en een deksel op de pan. De smaak van de spekjes trekt zo meer in de soep. Maak de soep af met pijnboompitten.

Deel dit recept in jouw netwerk: