Pesto van bloemkool

4 personen
Recept bedacht door Floris GerritsBloemkoolpesto

Ingrediënten

  • Bloemkool blad 400 gram
  • Koolrabi blad 150 gram
  • Parmezaanse kaas 200 gram
  • Amandel 125 gram
  • Knoflook 2 teen
  • Olijfolie 300 ml
  • Eventueel zout en peper toevoegen
  • Eventueel gembersiroop 1 tl

Benodigdheden

  • Foodprocessor of staafmixer

Bereiding

  1. Snijd het loof van de koolrabi en de bloemkool
  2. Was de bladeren goed, hier zit vaak veel zand aan
  3. Hak de bladeren samen met de parmezaan grof en doe in een foodprocessor
  4. Voeg de tenen knoflook, de amandel en de parmezaan toe aan de foodprocessor
  5. Zet de foodprocessor aan en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe
  6. Dit recept gaat uit van een redelijk grove pesto, als je een smeuïgere pesto wil kan je meer olijfolie toevoegen
  7. Breng de pesto op smaak met peper en zout
  8. Eventueel kan je nog een klein beetje zoetstof gebruiken om de smaak van de pesto te versterken, in dit recept gebruik ik daarvoor een tl gembersiroop.

Heb je geen foodprocessor tot je beschikking? Geen probleem, dit recept kan je ook prima maken met een staafmixer. Voeg dan alle ingrediënten samen in een ruime kom en maak fijn met een staafmixer. Je moet in het begin al wel wat meer olie toevoegen omdat de staafmixer dan makkelijker pakt.