Skip to content
good food

'Good Food’ met aandacht voor mens, dier en milieu

Bij Vitam willen we niet alleen het allerbeste voor onze gasten, maar ook het allerbeste voor onze planeet. In het streven naar Vitale mensen in een Vitale wereld zijn we constant op zoek naar nieuwe ideeën om ons assortiment te verduurzamen en te verbeteren. Met deze missie in gedachten is onze duurzame productlijn ‘Good Food’ ontstaan: verantwoorde, natuurlijke, ambachtelijke producten, ontwikkeld met de best mogelijke zorg voor dier en milieu.

Kies je voor een Good Food-product, dan kies je voor verantwoord. Deze producten dragen bij aan een gezonde en vitale levensstijl, dienen een sociaal doel of beschikken over een duurzaam kenmerk. De ingrediënten in de Good Food producten zijn 100% natuurlijk (vrij van kunstmatige toevoegingen) en afkomstig van Nederlandse bodem. De verse producten worden in het seizoen gekocht, want dan zijn ze lekkerder en duurzamer!

Food partners

Samen sta je sterker, en daarom hebben we voor de ontwikkeling van de Good Food productlijn de samenwerking met verschillende food partners opgezocht. Deze partijen sluiten aan bij onze ambitie en visie, waardoor we samen kwalitatief hoogwaardige producten kunnen ontwikkelen. Door de nauwe samenwerking met onze leveranciers weten we precies waar onze producten vandaan komen en kunnen we zo de aandacht voor mens, dier en milieu garanderen.

VITAM - 8333

Good Food producten

Het assortiment bestaat uit hoogwaardige en duurzame oliën, azijn, sauzen, soep, hartige snacks en koeken:

Good Food Olie en azijn als ultieme smaakmakers voor onze gerechten, gemaakt samen met vader en zoon Abma. Veelzijdig, natuurlijk en met zorg en liefde gemaakt.

Good Food Sauzen en Soep: Bij mooi weer, zoals afgelopen zomer, ontploffen de kassen van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp zowat. Van de overschotten tomaten maken wij de lekkerste sauzen en soep (gazpacho) voor onze gasten.

Good Food hartige snacks: een heerlijk broodje hamburger met brood van bierborstel (restproduct van het bierbrouwproces), een hybride burger van 70% Nederlands rund en 30% circulaire champignons (verkregen uit reststromen), een plak duurzame Beemsterkaas en tomaten van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp. Daarnaast hebben we ook onze eigen biologische kroketten en bitterballen, gemaakt van 100% Nederlands rundvlees, in samenwerking met biologisch vleesveebedrijf Ko-Kalf in Elburg.

Good Food Koeken: Deze koeken bestaan uit puur natuurlijke ingrediënten en bevatten veel vezels. Hiermee kun je er dus weer even goed tegenaan! Deze koeken komen van bakkerij ’t Möpke, waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt leren hoe ze banket kunnen maken.

VITAM - 8234

Good Food in Vitam bedrijfsrestaurants

Onze gasten kunnen de Good Food producten proberen in onze bedrijfsrestaurants én kunnen ze daar ook aanschaffen zodat ze er thuis ook van kunnen genieten. Van ieder verkocht product gat er één euro naar onze Stichting Vitam Doet Goed met als doel kinderen meer bewust te maken van de rol die voeding speelt in hun gezondheid.

Het concept Good Food staat in lijn met waarde 5 uit ‘De Vitam Vijf’: Verantwoorde keuzes; we werken met respect voor mens, dier en milieu en streven continu naar positieve impact. Lees meer over onze missie en pijlers >

 

Meer weten over hoe Vitam haar verantwoordelijkheid neemt? Download het MVO-jaarverslag:

New call-to-action