Het is onze missie mensen te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Waar kan dit beter dan bij de jongere generatie?

 

STICHTING VITAM DOET GOEDVitam_DG_LOGO full color_Tekengebied 1

Het is de missie van Vitam om mensen – met lekker eten en drinken – te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. En daar beginnen we het liefst bij de jongere generatie al mee. Daarom hebben we in 2018 Stichting Vitam Doet Goed opgericht. Het doel van deze stichting is om kinderen alles te leren over een gezonde en verantwoorde levensstijl; waarom het belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral hoe lekker én leuk het is om gezond te leven! Samen met vrijwilligers en partners organiseert de stichting jaarlijks verschillende activiteiten om kinderen op speelse wijze bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende ontspanning en beweging in hun dagelijks leven. De activiteiten lopen uiteen van een lesprogramma voor basisscholen tot het sponsoren van de KidsRun van de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch en het uitdelen van gezonde snacks bij kinderevenementen. De stichting is daarbij afhankelijk van donaties, inzamelingen en de inzet van vrijwilligers.

Dit zijn de kernwaarden van de stichting

Of het nou gaat om een kookworkshop voor kinderen, een moestuin aanleggen op een basisschool of een lesprogramma over gezonde voeding, alle activiteiten hebben dezelfde kernwaarden: kinderen, educatie, vitaliteit en iets goed doen. De initiatieven die de Stichting inzet, hebben altijd een educatief doel en zijn gericht op kinderen van 3 tot 16 jaar. Gezonde voeding heeft daarbij de hoofdrol, maar vitaliteit gaat verder dan eten en drinken, en daarom is er ook aandacht voor bewegen, ontspannen, leren en verbinden. En door ‘iets goed te doen’ ga je je beter voelen – wat weer bijdraagt aan de vitaliteit. Dat ‘goed doen’ is voor onze medewerkers heel laagdrempelig – ze hoeven zich alleen maar in te zetten als vrijwilliger voor de Stichting. Goed voor hun vitaliteit dus!

Vitam doet goed - kinderen
IMG-20190910-WA0008
Vitam doet goed - vitaliteit

 

Onze projecten

Harry@school

Het belangrijkste middel om kinderen al op jonge leeftijd kennis bij te brengen over gezonde voeding is Harry@school. Dit is een interactief lesprogramma voor basisscholen dat Stichting Vitam Doet Goed zelf ontwikkeld heeft. In het programma staat stripfiguur Harry Covèrt centraal – een groene boon die vertelt over het belang van groente en fruit is en waar ze vandaan komen. Tijdens het programma leren de kinderen dat groente en fruit onmisbaar zijn in een gezond eetpatroon. Door ze te ruiken, proeven, voelen en zien, worden zij in drie weken ware groente- en fruitexperts! De lessen worden verzorgd door Vitammers die daarvoor getraind zijn. En dat doen ze met veel plezier! Niets is zo leuk om zelfs de meest kritische eters nieuwsgierig te maken naar nieuwe smaken van groente en fruit.

Stripverhaal van Harry Covèrt

Harry Covèrt is het stripfiguur dat in het lesprogramma Harry@school op laagdrempelige wijze vertelt wat het belang van groente en fruit is en waar ze vandaan komen. Samen met zijn vrienden Delano en Carasta reist Harry de hele wereld rond en beleven de avonturen altijd met een maatschappelijk en duurzaam thema. Deze verhalen worden verteld in een stripverhaal. Download hier het stripverhaal →

Kom in actie!

Heb je interesse in een partnership, donatie of wil je in actie komen? Neem vrijblijvend contact met ons op.