Vitam

Stichting Vitam Doet Goed

Stichting Vitam Doet Goed is opgericht om kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Educatie speelt hierin dan ook een belangrijke rol. De Stichting heeft als doel kinderen meer bewust te maken van de rol die voeding speelt in hun gezondheid. Maar gezonde voeding gaat verder dan alleen eten en drinken. Voldoende ontspanning en beweging zijn samen met goed eten en drinken onlosmakelijk aan een vitale en gezonde levensstijl verbonden.

Onze kernwaarden

Jaarlijks organiseren we 2-3 activiteiten in heel Nederland om kinderen op jonge leeftijd het belang van een gezonde en vitaliteit levensstijl te leren. Hierbij kun je denken aan een kookworkshop voor kinderen, een moestuin aanleggen op een basisschool of een hardloopwedstrijd organiseren voor Kika. Alle activiteiten die wij organiseren hebben onderstaande kernwaarden als overeenkomst.

Kinderen

Gezondheidswinst begint bij de jeugd. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met leren, maar je bent ook nooit te oud om te leren. Daarom richt de Stichting zich op alle kinderen en jong volwassenen tussen de 3 en 16 jaar oud.

Educatie

Gezond eten begint bij het maken van de juiste keuze. En leren keuzes maken begint bij educatie. Alle initiatieven die de Stichting onderneemt hebben altijd een educatieve rol vanuit onze vakkennis en ervaringen.

Vitaliteit

Vitaliteit gaat verder dan alleen gezonde voeding. In alle initiatieven die de Stichting onderneemt staan de thema’s gezonde voeding, ontspannen, bewegen, leren en/of verbinden centraal.

Het is onze missie mensen te verleiden te kiezen voor een verantwoorde en vitale levensstijl. Waar kan dit beter dan bij de jongere generatie?

5bbutr92mcfn

Onze projecten

In 2016 hebben we ons eerste project opgestart: Harry@school. Een lesprogramma voor basisscholen om kinderen op jonge leeftijd te leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon.

Inmiddels hebben we al meerdere mooie projecten ontwikkeld die we met trots verbinden aan onze Stichting.

Harry@school

Een educatief lesprogramma waarin we de kinderen van groep 6, 7 en 8 in vier weken tijd kennis laten maken met het verhaal van de boon ‘Harry Covèrt’. Op speelse wijze vertelt Harry het verhaal over waar onze groente en fruit vandaan komen en het belang van groente en fruit in een gezond eetpatroon.

Villa Pardoes

Al ruim 6 jaar draagt Vitam de kinderen van Villa Pardoes in Kaatsheuvel een warm hart toe met de verkoop van de Pardoes salade in onze restaurants. Van de verkoop van deze salade doneren wij jaarlijks een bedrag aan Villa Pardoes waarmee we vele gezinnen een onvergetelijke vakantie bezorgen!

Als vriend van de Stichting kun jij ook een steentje bijdragen! Dit kan door middel van een financiële bijdrage of hulp bij één van onze activiteiten die wij jaarlijks organiseren. Altijd met als doel kinderen meer bewust te maken van een vitale en gezonde levensstijl. Word vriend van de Stichting en laat het ons direct weten!

Contact >

Onze partners