Het is onze missie mensen te verleiden tot een gezonde en verantwoorde levensstijl. Waar kan dit beter dan bij de jongere generatie?

 

STICHTING VITAM DOET GOEDVitam_DG_LOGO full color_Tekengebied 1

Stichting Vitam Doet Goed wil kinderen alles leren over gezond eten: waarom het belangrijk is, wat dan precies gezond is, maar vooral: hoe lékker het is! Samen met vrijwilligers en partners organiseren we daarom diverse activiteiten en lesprogramma's met als doel kinderen meer bewust te maken van de rol die voeding speelt in hun gezondheid. 

onze kracht

Een kookworkshop voor kinderen, een moestuin aanleggen op een basisschool of een lesprogramma over gezonde voeding. Alle activiteiten die wij organiseren hebben deze 3 kernwaarden als overeenkomst: kinderen, educatie en vitaliteit.

Vitam doet goed - kinderen

Kinderen

Gezondheidswinst begint bij de jeugd. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met leren, maar je bent ook nooit te oud om te leren. Daarom richt de Stichting zich op alle kinderen en jong volwassenen tussen de 3 en 16 jaar oud.

IMG-20190910-WA0008

Educatie

Gezond eten begint bij het maken van de juiste keuze. En leren keuzes maken begint bij educatie. Alle initiatieven die de Stichting onderneemt hebben altijd een educatieve rol vanuit onze vakkennis en ervaringen.

Vitam doet goed - vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit gaat verder dan alleen gezonde voeding. In alle initiatieven die de Stichting onderneemt staan de thema’s gezonde voeding, ontspannen, bewegen, leren en/of verbinden centraal.

 

Onze projecten

Harry@school

Samen met onze vriend Harry Covèrt worden kinderen in een gezond lesprogramma van 3 weken tijd ware groente- en fruitexperts! Harry@school is een lesprogramma voor basisscholen om kinderen op jonge leeftijd te leren dat groente en fruit een onmisbaar onderdeel zijn van het dagelijkse eetpatroon. Door ruiken, proeven, voelen en het zien van groenten werden alle zintuigen op de proef gesteld en ervaren de kinderen hoe groenten en fruit bereid kunnen worden tot heerlijke gerechten.

Onze eigen pastasaus

De Good Food tomatensaus is een pastasaus gemaakt van de meest pure ingrediënten met aandacht voor natuur, milieu én mens door Kwekerij Osdorp. De saus is een perfecte basis voor een makkelijke gezonde maaltijd en is gemaakt van tomaten die anders verspild zouden worden. We geven tips over hoe je de glazen fles kunt hergebruiken tot limonadefles, bloemenvaas of spaarpot. Bovendien gaat van ieder verkochte fles 1 euro naar onze stichting (t.b.v. het lesprogramma Harry@school)!

Kidsbox

Kinderen gezonder laten eten, dat is het doel van de Kidsbox. De Kidsbox is dé verse maaltijdbox die niet alleen lekker en gezond is, maar ook nog eens leuk en makkelijk te maken. Daarnaast willen we kinderen en ouders bewust maken van het belang van gezonde voeding. Met de simpele gerechten uit de Kidsbox leren kinderen op een leuke, betaalbare, maar voor lékkere manier koken. Hiermee bewijzen we dat koken écht leuk kan zijn!

Stripverhaal van Harry Covèrt

Harry Covèrt is het stripfiguur dat in het lesprogramma Harry@school op laagdrempelige wijze vertelt wat het belang van groente en fruit is en waar ze vandaan komen. Samen met zijn vrienden Delano en Carasta reist Harry de hele wereld rond en beleven de avonturen altijd met een maatschappelijk en duurzaam thema. Deze verhalen worden verteld in een stripverhaal. Download hier het stripverhaal →

Kom in actie!

Heb je interesse in een partnership, donatie of wil je in actie komen? Neem vrijblijvend contact met ons op.