De vitale wereld: klimaatneutraal cateren

27 January, 2020

Het Nationale Klimaatakkoord is inmiddels door veel Nederlandse bedrijven ondertekend. Het doel is om de toenemende opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% te verminderen en uiteindelijk in 2050 naar nul te reduceren. Met ‘een vitale wereld’ als onderdeel van haar visie, ging VITAM in gesprek met Climate Neutral Group, gespecialiseerd in het adviseren van organisaties in klimaatneutraal ondernemen.

 

Ieder product zijn footprint

Binnen de cateringbranche heeft de footprint van je dagelijkse inkopen grote impact op je ‘uitstoot’. René Toet, managing director van Climate Neutral Group (CNG): ‘Daarbij moet je naar alle factoren kijken. Neem koffiecups. Door de verpakking is de footprint veel hoger dan bijvoorbeeld een kop filterkoffie die relatief veel minder verpakking heeft. Of een banaan: die heeft op zich een vrij lage footprint, maar door vervoerswijze krijgt de vrucht een onevenredig hoge footprint. Als je je dit realiseert, kun je maatregelen treffen in de keten en het transport.’ 

Lees het hele artikel in ons online magazine INSIGHTS

klimaatneutraalcateren

 

 

New call-to-action