Skip to content

Bahija werkt in een Vitam-restaurant via Aan de slag 040!

 

Bahija werkt in een Vitam-restaurant via Aan de slag 040!

Sinds juli 2022 werkt Bahija met veel plezier in een Vitam-restaurant bij een Belastingdienst-locatie in Eindhoven. Zij is aan deze baan geholpen door Aan de Slag040! Dit is een samenwerkingsverband van Randstad Participatie, Springplank, Trudo, Woonbedrijf en Gemeente Eindhoven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan te helpen.

Bij een zoektocht naar een werkplek staat het belang van de werkzoekende altijd voorop. Er wordt gekeken naar wat het beste past bij de persoon in kwestie en wat de mogelijkheden zijn. Zo ging dat ook bij Bahija. In het begin was het even zoeken, maar na een tijdje werd voor haar een goede werkplek gevonden in de cateringdienstverlening in Eindhoven. Daar kreeg zij van de Belastingdienst de kans om zich bij Vitam te ontwikkelen en te beginnen als gastvrouw – een functie die steeds meer vorm krijgt en waar ze ook zelf inspraak in heeft. Zo is ze ook werkzaam bij de theebar op deze locatie en helpt ze bij diverse andere werkzaamheden. Dat gaat heel goed, en het belangrijkste is dat ze het naar haar zin heeft in deze baan. Want hoewel ze het in het begin spannend vond of ze niet teleurgesteld zou worden, weet ze nu dat het tegendeel waar is!

Bahija: “Het was heel fijn dat er bij Aan De Slag040! persoonlijke aandacht voor me was. Dat er echt werd geluisterd. Ook op het werk wordt er echt rekening gehouden met wat ik nodig heb.”

Bahija heeft een begeleider vanuit Randstad, die haar ook geholpen heeft in de zoektocht naar deze baan, en in de dagelijkse praktijk begeleiden de restaurantmanager en de assistent-manager van Vitam haar. Deze manier van werken voegt waarde toe voor alle betrokkenen. Bahija is blij met haar baan, Aan de Slag040! heeft een werkzoekende op weg geholpen en Vitam heeft een nieuwe medewerker die haar werk met plezier doet. En daar hebben de gasten dan weer profijt van!