Campuscatering

Campuscatering

Een hogeschool- of universiteitscampus heeft wat weg van een wereldstad. Een campus heeft een internationale en multiculturele populatie, die verbonden is door kennis en het delen daarvan.

Ook eten en drinken zorgt voor onderlinge verbinding. Daarom maakt VITAM inspiratievolle ontmoetingsplaatsen van de horeca-outlets op een campus. Een plek waar studenten elkaar opzoeken en waar medewerkers tijd hebben voor een informeel gesprek. En bovenal creëren wij een plek waar iedereen geniet van goed, gezond en lekker eten! Want gezonde voeding speelt ook bij de jongere generaties een steeds grotere rol.

Campuscatering van VITAM

Binnen onze campuscatering stimuleren we onze gasten op innovatieve en creatieve wijze om gezonde en verantwoorde keuzes te maken. En deze gedachte slaat aan! Wij brengen onze campuscatering namelijk bij steeds meer universiteiten en hogescholen tot uitvoer. Enkele voorbeelden:

Rotterdam

Rotterdam

Sinds 2014 verzorgt VITAM de catering bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Op een plek waar levenslange vriendschappen gesloten worden en carrières worden gebouwd, dragen wij bij aan een gezonde leefstijl met verse en goede producten uit het seizoen.

Zuid Limburg

Zuid Limburg

Bij Hogeschool Zuyd biedt VITAM een campusconcept wat zich richt op een breed en internationaal publiek. Uiteraard met respect voor de prachtige regio waarin zij gelegen is. Binnen de hogeschool draagt 50% van de ingekochte producten het label gezond en stimuleert op die manier vitaliteit onder de vijftienduizend toekomstige professionals, die bij de Hogeschool worden opgeleid.

's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch

Vanaf 2018 verzorgt VITAM de catering in het Jheronimus Academy for Data Science in de Mariënburg Campus – een monumentaal kloostercomplex in hartje Den Bosch. In dit ‘Bakery Café’ staan maatwerk en snelheid centraal: gerechten worden ter plekke bereid, waardoor de verskwaliteit gegarandeerd is en we rekening houden met individuele wensen.

Utrecht

Utrecht

Deze zomer lanceerde VITAM bij de hogeschool Utrecht de B’GREAT Foodplaza. De hoofdingrediënten zijn duurzaamheid, vitaliteit, gastbeleving & innovatie. Het gaat over meer uit het leven willen halen en je fitter, energieker en sterker te voelen. Extra bijzonder: je vindt er ook een Sign Language Coffeebar. Het bestellen van koffie gebeurt hier uitsluitend via gebaren. Beheers je geen Nederlandse Gebarentaal, dan staat er een groot scherm waarop de gebaren worden uitgelegd.

Eindhoven

Eindhoven

In 2019 start VITAM met de exploitatie van 10 food outlets en alle banqueting activiteiten bij de TU in Eindhoven. Centraal staat het concept ‘Food for Thought’, wat in de kern staat voor een sfeervolle ambiance en diversiteit; voor flexibiliteit door te blijven nadenken over nieuwe ontwikkelingen én voor goede voeding om te presteren. Daarnaast staat het concept ook voor ‘stof tot denken’: gasten raken geïnspireerd om anders over eten na te denken en ook thuis eens anders te koken.

Campuscatering bij Zuyd Hogeschool


Vanuit zes locaties in Maastricht, Heerlen en Sittard verzorgt Zuyd Hogeschool bachelor-, masteropleidingen en cursussen. Op de verschillende vestigingen wordt dagelijks de lunch verzorgd voor gemiddeld 2300 studenten. Sinds januari 2017 is VITAM verantwoordelijk voor catering op alle locaties.

“De manager op locatie bepaalt het menu door goed te luisteren naar de vraag op de locatie. Er wordt maandelijks gemeten welk percentage gezonde producten er per locatie wordt ingekocht en het prijsbeleid is er op gericht gezonde producten te stimuleren.”

Campuscatering bij Zuyd Hogeschool

Klaar voor gezonde campuscatering?

Ben je overtuigd van onze missie en wil je de catering bij jou op de campus ook vitaal en verantwoord maken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Laatste nieuws en blogs

  • Gezonder eten: doe het stapje voor stapje!

    Het is een van de veelgehoorde goede voornemens die we bij een nieuw jaar vol vertrouwen naar onszelf uitspreken: Gezonder eten. En laten we eerlijk zijn: bij velen is dat voornemen medio januari al gesneuveld. Waarom is het dan zo moeilijk om gezond eten structureel vol te houden? En wat kunnen we…

  • Prof. dr. Jaap Seidell: 'Het bedrijfsrestaurant kan helpen bij gedragsverandering'

    Onze gezonde eetcultuur is sinds de jaren 50 schrikbarend achteruit gegaan. Besteedden we toen nog gemiddeld twee uur aan koken en eten; vandaag de dag is dat gedaald tot tussen de 12 en de 20 minuten. Mensen willen nu gemakkelijk, lekker en goedkoop eten, en dat resulteert maar al te vaak in…

  • Hoe zit het met suiker? Een spoedcursus...

    Wanneer het gaat over gezond eten of over het behouden van een gezond gewicht dan wordt suiker daar zo zoetjes aan altijd wel bij betrokken. Maar betekent dat dan dat suiker per definitie ongezond is en dat je er niets meer van moet eten? Of kan een appel weer wel omdat daar dan natuurlijke suikers…