Skip to content
Flessen

Vitam breidt eigen productenlijn verder uit

7 nov 2016 |

Gedurende het Nederlands seizoen voorziet Kwekerij Osdorp alle Vitam restaurants van trostomaten die dagelijks vers in de gerechten worden verwerkt. Wanneer bij mooi weer de kassen ‘ontploffen’ maakt Vitam van de overschotten en de exemplaren die niet voldoen aan het schoonheidsideaal haar eigen ketchup en nu ook een eigen curry ketchup en barbecuesaus! Op deze manier wil Vitam een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling.

Vitam ontwikkelt eigen producten voor haar restaurants en bedrijfscatering. Dit doen we volgens eigen receptuur, met natuurlijke ingrediënten, 100% transparant en we laten ons daarbij leiden door het seizoen.

In 2013 maakten we voor het eerst in samenwerking met Walter Abma haar eigen ketchup. Twee jaar later werd het receptuur vernieuwd en opnieuw geïntroduceerd. Nu, weer een jaar later, heeft het succes van ketchup geleid tot een uitbreiding van de productenlijn met een curry ketchup en barbecuesaus!

“Door nieuwe producten te blijven ontwikkelen verduurzamen we ons assortiment, garanderen we kwaliteit en blijft het assortiment continu in beweging”

Eigen Vitam kroket en mosterd

Naast de drie sauzen hebben we meer producten ontwikkeld in de afgelopen jaren. Zo hebben we een eigen Vitam olie en azijn geïntroduceerd in 2014 en hebben we dit jaar onze eigen Vitam mosterd en kroket ontwikkeld.

“Wij richten ons op goed, gezond en lekker eten, maar op zijn tijd hoort daar een lekker kroketje bij”

De Vitam kroket is gemaakt van biologisch rundvlees uit Nederland en heeft een krokante bite. Samen met onze eigen mosterd is dit een heerlijke ‘verantwoorde’ snack tijdens de lunch.

Kwekerij Osdorp en Walter Abma

Al ruim 12 jaar werken Vitam, Kwekerij Osdorp en Walter Abma samen. Alle producten worden op ambachtelijke wijze verwerkt in Noord-Holland door Walter Abma en zijn zonen Cesar en Lotar. De tomaten komen van Kwekerij Osdorp, een zorgboerderij waar ze o.a. daklozen, thuislozen, verslaafden en mensen met een lichamelijke beperking begeleiden in hun werk.

 

Wil je weten hoe Vitam haar verantwoordelijkheid neemt? Download het MVO-jaarverslag:

New call-to-action